Εξελίξεις στην οικονομία: Τι ισχύει για ενοίκια, αναστολές και συντάξεις (video)
Πότε αναμένονται πληρωμές σε δικαιούχους
Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος, η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη και ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς.
Σύμφωνα με τον κύριο Αντωνόπουλο, νέα πλατφόρμα για τον έλεγχο των στοιχείων στις αιτήσεις για μείωση του ενοικίου τίθεται σε εφαρμογή για τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές. Οι πληρωμές του Ιανουαρίου θα γίνουν τη Δευτέρα, 22/3.
Για τις συντάξεις ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι οι πληρωμές για τους δικαιούχους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε μονό αριθμό θα γίνουν την Τετάρτη, 24/3, ενώ για εκείνους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε ζυγό αριθμό θα γίνει την Παρασκευή, 26/3. Για τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, οι πληρωμές θα γίνουν τη Δευτέρα, 29/3, ενώ για εκείνους του Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΜ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, η καταβολή της σύνταξης θα γίνει την Τρίτη, 30/3.
Η εξόφληση των εισφορών θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να γίνεται έως τις 30/6. Κάθε δόση θα καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη κάθε επόμενου μήνα. Για τις απλήρωτες δόσεις, υπάρχει ο κίνδυνος κατάσχεσης.
Η κυρία Κλημεντίδη εξήγησε το σχέδιο αλλαγών σε ενοίκια και αναστολές και ποιες επιχειρήσεις αφορά η απαλλαγή ενοικίου για τον Απρίλιο, αλλά και την αποζημίωση των ιδιοκτητών. Δεδομένου ότι τον Μάιο θα έχουμε επανέλθει σε μια σχετική κανονικότητα, η απαλλαγή των ενοικίων θα αφορά τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και τον μήνα Μάιο.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γιώργος Λιάγκας: Σε νυχτερινό κέντρο γιόρτασαν τα γενέθλια της Μαρίας Αντωνά – Η τούρτα με τα κεράκια – Βίντεο
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Μας δείχνει πως περνά τη μέρα της με τους γιούς της – Νέες φωτογραφίες
- Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Στο επίκεντρο η Αττική και άλλες 5 περιοχές – “Στη Θεσσαλία θα βρέχει για 24 ώρες”
- Μπέσσυ Αργυράκη – Λευτέρης Νικόλιζας: Η εξομολόγηση για την κρίση στον γάμο τους – «Άρχισε να κλαίει, να χτυπιέται»
- Η Αντωνία Καλλιμούκου πήρε πτυχίο Νομικής: Ευχαριστώ την Παναγιά και τον γλυκό Χριστό μου που με αξίωσαν
- Μητσοτάκης: Γνωρίζω τις δυσκολίες λόγω ακρίβειας, κανένα μέτρο ελάφρυνσης δεν αρκεί, μέχρι και δύο μισθούς αύξηση το χρόνο από τις φοροελαφρύνσεις
- Πάνος Καμμένος για Σαμαρά : «Αν κάνει κόμμα, θα κάνω κι εγώ, δεν θα επιτρέψω να κοροϊδέψει ξανά τον κόσμο» – Η Καρυστιανού μπορεί να βγει και πρώτη στις εκλογές (βίντεο)
- Μήνυση Κωνσταντοπούλου κατά Γεωργιάδη: Δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει και με μήνυσε 10 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα – «Προτείνω να κατέβετε υποψήφια της Καρυστιανού» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook