Πότε αναμένονται πληρωμές σε δικαιούχους

Για όλες τις οικονομικές εξελίξεις μίλησαν στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος, η δικηγόρος Σουζάνα Κλημεντίδη και ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς.

Σύμφωνα με τον κύριο Αντωνόπουλο, νέα πλατφόρμα για τον έλεγχο των στοιχείων στις αιτήσεις για μείωση του ενοικίου τίθεται σε εφαρμογή για τους ιδιοκτήτες και τους ενοικιαστές. Οι πληρωμές του Ιανουαρίου θα γίνουν τη Δευτέρα, 22/3.

Για τις συντάξεις ο κ. Τσουκαλάς είπε ότι οι πληρωμές για τους δικαιούχους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε μονό αριθμό θα γίνουν την Τετάρτη, 24/3, ενώ για εκείνους των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε ζυγό αριθμό θα γίνει την Παρασκευή, 26/3. Για τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, οι πληρωμές θα γίνουν τη Δευτέρα, 29/3, ενώ για εκείνους του Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΜ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, η καταβολή της σύνταξης θα γίνει την Τρίτη, 30/3.

Η εξόφληση των εισφορών θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις με την πρώτη δόση να γίνεται έως τις 30/6. Κάθε δόση θα καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη κάθε επόμενου μήνα. Για τις απλήρωτες δόσεις, υπάρχει ο κίνδυνος κατάσχεσης.

Η κυρία Κλημεντίδη εξήγησε το σχέδιο αλλαγών σε ενοίκια και αναστολές και ποιες επιχειρήσεις αφορά η απαλλαγή ενοικίου για τον Απρίλιο, αλλά και την αποζημίωση των ιδιοκτητών. Δεδομένου ότι τον Μάιο θα έχουμε επανέλθει σε μια σχετική κανονικότητα, η απαλλαγή των ενοικίων θα αφορά τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές και τον μήνα Μάιο.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook