Εθνική υπόθεση, χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Πρόκειται, όπως επισήμανε ο κ. Σκυλακάκης, για «ένα ανοικτό πακέτο για τον οποιοδήποτε ενδιαφέρεται, καθώς δίνει δυνατότητες για μεγάλες αλλά και για μικρές επενδύσεις. Προϋπόθεση είναι να το αξιοποιήσουμε παραγωγικά, χωρίς να πετάμε πέτρες ο ένας στον άλλον και χωρίς να το δούμε ως μία ακόμη ευκαιρία για κομματικές αντιπαραθέσεις».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, το Ταμείο θα δημιουργήσει νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιόλογους μισθούς.

Παράλληλα, όπως είπε, «θα αλλάξει η σχέση του πολίτη με το κράτος, με καλύτερη ποιότητα παροχής υπηρεσιών στα νοσοκομεία, την εκπαίδευση και άλλους κρίσιμους τομείς».  

Την ίδια ώρα, σημείωσε, αλλάζει και το περιβαλλοντικό μοντέλο, «αφού μιλάμε για μία μετάβαση στην πράσινη ανάπτυξη, που και αυτό θα συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα της ζωής του πολίτη».

Στο ερώτημα, πώς θα πληρωθεί το κόστος των 38 δισ. της πανδημίας μέχρι σήμερα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε πως «μεσομακροπρόθεσμα μέσω των επενδύσεων, της αύξησης του ΑΕΠ και των δημοσιονομικών εσόδων, το μισό και παραπάνω του κόστους θα καλυφθεί από τις δυνατότητες ανάπτυξης που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης».

Τέλος, ο κ. Σκυλακάκης εκτίμησε ότι θα δοθεί πάνω από ένα δισ. για κεφάλαια που θα συμβάλλουν στην επανεκκίνηση των επιχειρήσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook