Voucher 200 ευρώ για μαθητές: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιοι το δικαιούνται
Σε δύο φάσεις ανοίγει η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων δικαιούχων του προγράμματος voucher «Ψηφιακή Μέριμνα», όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση στην πρώτη φάση, που ξεκινά στις 5 Απριλίου, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οικογένειες που έλαβαν το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία το έτος 2020. Σε αυτήν την κατηγορία εμπίπτει η μεγάλη πλειονότητα των δικαιούχων του προγράμματος.
Στη δεύτερη φάση, η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τους υπόλοιπους δικαιούχους που πληρούν τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του προγράμματος.
Oι έλεγχοι επιλεξιμότητας θα γίνονται κυρίως με αυτοματοποιημένο τρόπο, με διασταύρωση πληροφοριών από μητρώα και από όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά συστήματα φορέων του δημοσίου, αποφεύγοντας έτσι μία χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία ελέγχου δικαιολογητικών για εκατοντάδες χιλιάδες αιτήσεις.
Ποιοι δικαιούνται το Voucher
Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, οι οποίες θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο, ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα.
Ειδικότερα για τα κριτήρια στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:
– Για οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, μικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ.
– Για οικογένεια με ένα παιδί, μικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ.
– Για οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, μικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές δεν θα χρειαστεί να στείλουν αίτηση, για να λάβουν το σχετικό voucher για την αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.
Ολες οι Ειδήσεις
- Λούκας Γιώρκας: Μαζί με ένα επιτελείο νέων ερμηνευτών θα απογειώνει τα μεσημέρια Κυριακής στο «Koukoutsi» στον Πειραιά (εικόνες+βίντεο)
- Συνέντευξη Γιάννη Παναγόπουλου : Δεν παραιτείται από πρόεδρος της ΓΣΕΕ – “Είμαι εκλεγμένος , δεν με διώχνει κανείς” (βίντεο)
- Καιρός – ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε 8 περιοχές μέχρι την Παρασκευή – Νέο έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία
- Γ.Αυτιάς σε Κομισιόν: Νέο ταμείο για φυσικές καταστροφές με αποζημιώσεις εξπρές
- Πρωτιά τηλεθέασης της ΕΡΤ στον Α’ Ημιτελικό του «Sing for Greece 2026»
- Μετρό: Με το Break on through των Doors έφτασε στον Ευαγγελισμό ο μετροπόντικας “Αθηνά” για την επέκταση της γραμμής 4 – Βίντεο
- Πέθανε ο πρώην Υπουργός της ΝΔ και βουλευτής Κορινθίας, Αναστάσης Παπαληγούρας
- Eurovision – Sing for Greece 2026: Αυτά είναι τα πρώτα επτά τραγούδια που περνάνε στον μεγάλο ελληνικό τελικό – Βίντεο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook