Η ανάπτυξη των ψηφιακών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ απαλλάσσει επιχειρηματίες και λογιστές από την φυσική παρουσία στις Εφορίες.

Σημαντικό βήμα είναι ότι αναμένεται να τεθεί σε πρακτική εφαρμογή για όλες τις επιχειρήσεις η ψηφιακή έκδοση παραστατικών τιμολογίων και αποδείξεων με ταυτόχρονη ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων ενώ μέσα από τα δεδομένα του Mydata θα προσυμπληρώνονται οι δηλώσεις ΦΠΑ.

Παράλληλα προωθείται και η ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ ενώ έρχεται και εφαρμογή μεταβολής ΚΑΔ και δημιουργίας υποκαταστήματος μέσω Taxisnet.

Χαρακτηριστική είναι και η απλοποίηση διαδικασιών για τη χορήγηση κλειδάριθμου, που είναι αναγκαίος για την ενεργοποίηση των υπηρεσιών του Taxisnet. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, το προηγούμενο διάστημα χορηγήθηκαν 125 χιλιάδες κλειδάριθμοι με ειδική διαδικασία ταυτοποίησης μέσω κινητού τηλεφώνου και άλλοι 12,5 χιλιάδες με βιντεοκλήση.

Σε μια συγκυρία, όπου ο Covid επιτάχυνε την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών σε όλη τη Δημόσια Διοίκηση, μόνο από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, οι φορολογούμενοι γλίτωσαν περί τα 2 εκατομμύρια «επισκέψεων» στα γκισέ των εφοριών. Ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας αυτών των νέων υπηρεσιών «εξ αποστάσεως» είναι ότι ενώ οι εφορίες λειτούργησαν με το 50% της δυναμικότητας τους σε τηλεργασία, πάνω από 4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα έλαβαν περίπου 850 χιλιάδες ψηφιακά έγγραφα, ενώ η ΑΑΔΕ «έχτισε» μια βάση δεδομένων με 4 εκατομμύρια ΙΒΑΝ, καθώς προστέθηκαν άλλοι 2,7 εκατομμύρια λογαριασμοί, αναγκαίοι για την πληρωμή αποζημιώσεων, επιδοτήσεων κι ενισχύσεων.

Ο απολογισμός

Το MybusinessSupport μέσω του οποίου καταβλήθηκαν σε 737.000 επιχειρήσεις 7,8 δισ. ευρώ.
Η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης με 690.000 αιτήσεις “μοίρασε” πάνω από 70 εκατ. ευρώ
Η εφαρμογή για τις δηλώσεις Covid για την αποζημίωση ιδιοκτητών ακινήτων όπου 232.000 ΑΦΜ έχουν λάβει 44,5 εκατ. ευρώ μέσω συμψηφισμών και είναι έτοιμες για συμψηφισμό άλλες 15.000 αιτήσεις. Συνολικά 365.000 δικαιούχοι έχουν λάβει πάνω από 87 εκατ. ευρώ είτε μέσω συμψηφισμών, είτε με πίστωση του τραπεζικού τους λογαριασμού.
Η πλατφόρμα MyCar με 135.000 ψηφιακές ακινησίες οχημάτων και έκδοση 685.000 αποδεικτικών μη οφειλής τελών κυκλοφορίας .

Μέσω του MyData ήδη διακινούνται πάνω από 400 χιλιάδες παραστατικά την ημέρα

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook