Στην απόρριψη 152 πράξεων κρατικής ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 10,2 εκατ. ευρώ, προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επειδή δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

Για τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια, που αφορούν σε επιχειρήσεις στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου, η επιτροπή αξιολόγησης έκρινε ότι δε θεμελιώνουν δικαίωμα υπαγωγής στην επενδυτική προτεραιότητα, «Στήριξη της δημιουργίας και της επέκτασης προηγμένων ικανοτήτων για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών».

Το πρόγραμμα ενισχύει υφιστάμενες μικρές και πολύ μικρές προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό τους για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Οι υποψήφιοι, των οποίων οι αιτήσεις χρηματοδότησης απορρίφθηκαν, έχουν άπαξ, ανά βήμα της διαδικασίας αξιολόγησης –όπως περιγράφεται στην Αναλυτική Πρόσκληση, τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ένστασης κατά αυτής, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερολογιακών ημερών. Θα ενημερωθούν δε, ηλεκτρονικά με σαφή και αναλυτική αναφορά στους λόγους απόρριψής της αίτησης χρηματοδότησής τους.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα, οι επιχειρήσεις δύνανται να υποβάλλουν έως δύο ακόμα νέες αιτήσεις χρηματοδότησης μόνο στην περίπτωση που η κάθε προηγούμενη αίτηση τους έχει απορριφθεί ή υπήρξε έγγραφη οικειοθελής απόσυρση της προηγούμενης αίτησης χρηματοδότησης. Ωστόσο, σημειώνεται ότι, σε περίπτωση υποβολής ένστασης, δεν είναι δυνατή η επανυποβολή της αίτησης χρηματοδότησης μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση επί της υποβληθείσας ένστασης.

Την ίδια ώρα, το ΥΠΑΝΕΠ ανακοίνωσε ότι οι υποβληθείσες αιτήσεις για την ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης έχουν υπερβεί ήδη τον διαθέσιμο ανά κατηγορία περιφέρειας προϋπολογισμό. Δεδομένου ότι οι αιτήσεις που υποβάλλονται αξιολογούνται με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τη χρονοσήμανση οριστικής υποβολής τους στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων και εγκρίνονται μέχρι της εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων, όσες αιτήσεις υποβληθούν κατόπιν της εξαντλήσεως του προϋπολογισμού δεν θα αξιολογηθούν.

Του Μανόλη Γαλάνη από την Ημερησία

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook