Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα αρχίσουν να πληρώνονται από τις επόμενες μέρες. Στο τέλος του μήνα καταβάλλονται οι συντάξεις, ενώ θα πιστωθεί και το δώρο του Πάσχα στους λογαριασμούς των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα.

Ειδικότερα, το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα λάβουν το Δώρο Πάσχα από τους εργοδότες τους.

Οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους ανεστάλησαν οποτεδήποτε κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 30 Απριλίου 2021, θα λάβουν το Δώρο Πάσχα με δύο «ταχύτητες»:

Συγκεκριμένα, οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν το ποσό το αργότερο έως τη Μεγάλη Τετάρτη, βάσει των πραγματικά καταβαλλόμενων αποδοχών, ενώ το κράτος θα καταβάλει από τον τακτικό προϋπολογισμό απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εργαζομένων την αναλογία του Δώρου για τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία οι συμβάσεις εργασίας των μισθωτών τέθηκαν σε αναστολή.

Η αναλογία θα υπολογιστεί επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Όσον αφορά στους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στον μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», εκείνοι θα λάβουν το Δώρο ως εξής:

Οι εργοδότες υποχρεούνται να καταβάλουν την αναλογία του Δώρου Πάσχα, βάσει των πραγματικών αποδοχών που έλαβαν οι εργαζόμενοί τους κατά το διάστημα υπαγωγής στον μηχανισμό, το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη. Το κράτος θα καταβάλει απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων, την αναλογία του Δώρου Πάσχα βάσει του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης που έλαβαν για το χρονικό διάστημα υπαγωγής τους στο μηχανισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook