Όσοι επιθυμούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης στις δεξαμενές τους, πρέπει να σπεύσουν γιατί από την Μεγάλη Πέμπτη τελειώνει η περίοδος διάθεσης του.

Η Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία εφέτος που μπορεί να προμηθευθεί κάποιος πετρέλαιο θέρμανσης .

Αν και η θερμοκρασία αρχίζει να ανεβαίνει από αύριο και ο ανοιξιάτικος καιρός φαίνεται ότι έρχεται πλέον για να μείνει ,σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας η θερμοκρασία είναι αισθητά κάτω από τους 10 βαθμούς, ιδιαίτερα νωρίς το πρωί.

Κι ενώ τον φετινό χειμώνα η κίνηση στις πωλήσεις καυσόξυλων ήταν πολύ μεγάλη , λόγω της πανδημίας οι πωλήσεις όλων των ειδών καυσίμων παραμένουν “αναιμικές”.

Κάθε χρόνο η 30η Απριλίου είναι η τελευταία ημέρα που διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης,όμως φέτος η ημέρα αυτή συμπίπτει με την Μεγάλη Παρασκευή κι έτσι , όποιος θέλει να προμηθευθεί πετρέλαιο θέρμανσης πρέπει να το έχει παραλάβει έως την Μ.Πέμπτη.

Πέρυσι με έκτακτη τροπολογία, επεκτάθηκε έως τον Ιούνιο η περίοδος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και όσοι άντεχαν οικονομικά γέμισαν τις δεξαμενές τους, μιάς που η περυσινή τιμή του ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων δεκαετιών !

Η περυσινή παράταση της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης είχε γίνει προκειμένου τα νοικοκυριά να προμηθευτούν φθηνό πετρέλαιο και τα βενζινάδικα να έχουν αύξηση του τζίρου τους.

Η απώλεια εσόδων, εξαιτίας της αναιμικής κατανάλωσης, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας της οικονομίας είχε φέρει σε δεινή θέση βενζινοπώλες και μικρές εταιρείες εμπορίας κινδυνεύουν ακόμη με λουκέτο.
Ηδη αρκετά βενζινάδικα έκλεισαν και δεκάδες υπολειτουργούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook