ΥΠΟΙΚ: «Παγώνουν» οι πλειστηριασμοί για τα ευάλωτα νοικοκυριά έως τις 30 Ιουνίου
Αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών από τράπεζες και διαχειριστές δανείων από 1η Ιουνίου έως και τις 30 Ιουνίου 2021.
Αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021 αποφασίστηκε για τις ευάλωτες ομάδες πολιτών.
Συγκεκριμένα οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν στις τράπεζες το τελευταίο έντυπο του Ε1 τους προκειμένου και του Ε9 τους προκειμένου να αποδεικνύουν εάν ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:
«Το Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τους διαχειριστές δανείων, εργάζεται συστηματικά για την εξεύρεση ενδιάμεσης λύσης σχετικά με την αναστολή των πλειστηριασμών 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών μέχρι την ολοκλήρωση της δημιουργίας του φορέα διαχείρισης των ακινήτων.
Στο πλαίσιο αυτό, από την 1η/6/2021 έως τις 30/6/2021 αναστέλλονται οι πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών από τράπεζες και διαχειριστές δανείων.
Οι πολίτες θα πρέπει να αποστείλουν στην τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους την τελευταία δήλωση φορολογίας εισοδήματος Ε1 και τη δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9, ώστε να αποδείξουν ότι ανήκουν στα ευάλωτα νοικοκυριά και να ανασταλεί ο πλειστηριασμός της 1ης κατοικίας τους.
Επισημαίνεται ότι το ενδιαφέρον νοικοκυριών και επιχειρήσεων για ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών είναι ιδιαίτερα έντονο. Μέχρι στιγμής, 7.921 άτομα έχουν εισέλθει στην πλατφόρμα και έχουν ξεκινήσει την αίτησή τους».
Ολες οι Ειδήσεις
- 28η Οκτωβρίου -Το μήνυμα το πιλότου του F-16: Μία λέξη αλλάζει την ιστορία, για τους Έλληνες αυτή είναι το «Όχι» (βίντεο)
- Τραγωδία στην Ισπανία: Τουλάχιστον 39 νεκροί σε σύγκρουση δύο τρένων στο Τολέδο και πολλοί τραυματίες- Φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν δραματικά
- Θεσσαλονίκη -28η Οκτωβρίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση – «Η ελευθερία δεν χαρίζεται, χρόνια πολλά Ελλάδα», το μήνυμα του πιλότου Zeus
- Εκλογές στο Ισραήλ: Οριακό προβάδισμα Νετανιάχου έναντι του Άιζενκοτ αλλά χωρίς αυτοδυναμία – Ρυθμιστές τα αραβικά κόμματα
- Παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Ποιοι δρόμοι κλείνουν , που απαγορεύεται η στάθμευση , πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Και οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές είναι στον ΣΚΑΪ
- Εκλογές στο Ισραήλ – Exit polls : Νετανιάχου και Άιζενκοτ σε αδιέξοδο καθώς και τα δύο μπλοκ δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία
- Pizza Fan: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο υπαρχηγός Δημήτρης Ηλιόπουλος
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook