Πάνω από 1.000.000 φορολογούμενοι, εργαζόμενοι του Ιδιωτικού τομέα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων και όσοι εισπράττουν ενοίκια μαζί με όσους έχουν εισόδημα έως 12.000 ευρώ δεν πληρώνουν τον σκληρό αυτό φόρο.

Να δούμε αναλυτικά ποιοι δεν πληρώνουν:

1.ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ Σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ από ενοίκια, μερίσματα, τόκους, επιχειρηματικές , αγροτικές δραστηριότητες, υπεραξίες μετοχών, ομολόγων και άλλων αποταμιευτικών προϊόντων.

2.ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Είναι για εισοδήματα του 2021 μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών και τα οποία ξεπερνούν τα 857 ευρώ τον μήνα ή τα 12.000 ευρώ σε ετήσια βάση.

3.ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ -ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ. Αφορά όσους εισπράττουν πέραν των μισθών και των συντάξεών εισοδήματα κι από άλλες πηγές, όπως ενοίκια, αγροτικές δραστηριότητες, μερίσματα, τόκους .Ολοι αυτοί θα πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης μόνο για τους μισθούς ή τις συντάξεις τους, αν τα εισοδήματα ξεπερνούν τα 12.000.

4.ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ-ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ Δεν πληρώνουν εισφορά, όσων οι μισθοί και οι συντάξεις τους δεν ξεπερνούν το χρόνο τα 12.000 ευρώ.

Κατά το Υπουργείο Οικονομικών θα εξαιρεθούν το 2021 από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Θα εξαιρεθούν.

Μισθοί, επιδόματα και παροχές σε είδος που θα καταβληθούν το 2021 σε εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα. Καθαρά κέρδη από επιχειρηματικές ή αγροτικές δραστηριότητες οι αγροτικές επιδοτήσεις και ενισχύσεις.Εισοδήματα από την εκμετάλλευση ακινήτων. Επενδύσεις ή αποταμιεύσεις σε χρηματοοικονομικά προϊόντα. Τα τεκμαρτά εισοδήματα από δωρεάν παραχώρηση ή ιδιοχρησιμοποίηση ακινήτων. Μερίσματα για τη χρήση του 2020. Τόκοι των τραπεζικών καταθέσεων του 2020. Τόκοι επαναγοράς repos/ reverse repos, του 2020.Εισόδημα για τη χρήση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Τα κέρδη από τη μεταβίβαση μεριδίων ή μερίδων σε προσωπικές εταιρείες.Τα κέρδη από τη μεταβίβαση κρατικών ομολόγων και εντόκων γραμματίων ή εταιρικών ομολόγων. Τα κέρδη από τη μεταβίβαση παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων. Τόκοι ομολόγων ή έντοκων γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου .Κέρδη από την πώληση εισηγμένων μετοχών με ποσοστό συμμετοχής μικρότερο του 0,5%.Κέρδη από τη μεταβίβαση εισηγμένων κινητών αξιών .Τα αφορολόγητα κέρδη από ημεδαπά αμοιβαία κεφάλαια. Τα κέρδη από την πώληση προϊόντων σε ευρεσιτεχνία διεθνώς αναγνωρισμένη. Τα κέρδη από τη διάθεση παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι 10 KW.Τα ποσά διατροφής. Τα κέρδη από τη μεταβίβαση τίτλων φορολογικού κατοίκου χώρας με την οποία είναι υπόχρεος για υποβολή δήλωσης Το ποσό ομαδικών ασφαλιστηρίων συνταξιοδοτικών συμβολαίων .Οι «πράσινες» αγροτικές ενισχύσεις μέχρι 12.000 ευρώ .Οι αγροτικές ενισχύσεις.Τα επιδόματα επιδότησης ανεργίας

Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook