Το ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο.

Από τη μεριά τους, οι εργοδότες υποστηρίζουν ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να παραμείνει στα ίδια επίπεδα και να μην αυξηθεί λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

Πάντως, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΕ το 82% των εργαζομένων διαφωνεί με την πρόταση να παραμείνει στάσιμος ο κατώτατος μισθός για ακόμα ένα έτος.

Το 83% των εργαζομένων εκτιμά ότι ο κατώτατος μισθός των 650 ευρώ μικτά τον μήνα δεν επιτρέπει την αξιοπρεπή διαβίωση ενός εργαζομένου και της οικογένειάς του.

Η ΓΣΕΕ τάσσεται υπέρ μιας αύξησης στα 751 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ.

Το επικρατέστερο σενάριο είναι να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο μια μικρή αύξηση, της τάξης του 2%, στα 663 ευρώ, από τα 650 ευρώ.

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Στις 11.00, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής:

-Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα, του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα.

-Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη του νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Γενικό Εμπορικό Μητρώο και Υπηρεσίες Μιας Στάσης – Ενσωμάτωση Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151».

-Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη των νομοθετικών πρωτοβουλιών Υπουργείου Υγείας: α) Κύρωση δύο συμβάσεων δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος: Δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, Δωρεά PET CT στα Νοσοκομεία Ιωαννίνων, Αλεξανδρούπολης, Ηρακλείου και Λάρισας, β) Φαρμακευτικοί σύλλογοι: Κωδικοποίηση και επικαιροποίηση της νομοθεσίας, γ) Σύσταση νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου «Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολογίας/Ακτινοθεραπείας Ελλάδας» (Ε.Τ.Α.Α.Ε.).

-Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, για την Κύρωση Σύμβασης της Χάγης για Διεθνή Προστασία Ενηλίκων.

-Εισήγηση από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνο Χατζηδάκη, για την παροχή σύμφωνης γνώμης για τον κατώτατο μισθό και το κατώτατο ημερομίσθιο σύμφωνα με το άρθρο 103 παρ. 7 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

-Ενημέρωση από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, για την Κοινή Αγροτική Πολιτική 2021-2027.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις