Η κυβέρνηση σχεδιάζει την πλήρη απάλειψη δυο φόρων, ο ένας εκ των οποίων έχει μειωθεί κατά το ήμισυ.

Πρόκειται για την έκτακτη εισφορά η οποία επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 και ευρώ και η σημερινή κυβέρνηση τον έχει παγώσει, για εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και εισοδήματα από ενοίκια.

Ο δεύτερος φόρος θα είναι ο φόρος επιτηδεύματος που αφορά χιλιάδες επαγγελματίες. Και αυτός δεν ισχύει για μπλοκάκια που είναι ανενεργά.

Στην κυβέρνηση θέλουν να καταργήσουν την έκτακτη εισφορά ως σημείο αναφοράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αύξησε την εισφορά από το 2% στο 10%! Αυτό σε συνδυασμό και την μείωση στο 50% της προκαταβολής φόρου και την μείωση του αρχικού συντελεστή από το 22 στο 9% επιστρέφει χρήμα και 3.000.000 Έλληνες οι οποίοι έχουν δεινοπαθήσει από την αυξήσεις φόρων.

Δεν θα πληρώσουν φέτος εισφορά:

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ: Αφορά έσοδα από ενοίκια, μερίσματα, τόκους, επιχειρηματικές , αγροτικές δραστηριότητες, υπεραξίες μετοχών, ομολόγων και άλλων αποταμιευτικών προϊόντων.

ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ: Είναι όλες οι αποδοχές του 2021 μετά την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών , που καθαρά ξεπερνούν τα 857 ευρώ τον μήνα ή τα 12.000 ευρώ ετησίως.

ΕΝΟΙΚΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: Εδώ τα έσοδα από ακίνητα, όπως ενοίκια, δεν θα προστίθενται στο εισόδημα κάθε φορολογούμενου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook