Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει εκτεταμένους ελέγχους τον Αύγουστο, ώστε να συγκρατήσει το μαζικό κύμα φοροδιαφυγής.

Στόχος οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί Κυκλάδες, Ιόνιο, Χαλκιδική, Κρήτη, Αιγαίο με στόχο να ελεγχθεί αν εκδίδονται αποδείξεις και παραστατικά.

Μάλιστα όλοι οι ελεγκτές απαραίτητα θα φορούν μαγιό, θα φέρουν καπέλο, γυαλιά ηλίου και θα έχουν ντρόουν!

Το Υπουργείο οικονομικών στοχεύει σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχός του «σε εκτεταμένους ελέγχους διασταυρώσεων, αποβλέποντας στη διασφάλιση της έγκαιρης και ορθής εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των φορολογουμένων καθώς και στον εντοπισμό αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών ενισχύσεων στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των συνεπειών του Covid-19.»

Το καπέλο για παραλλαγή, το γυαλιά για κοφτά βλέμματα και το ντρόουν για εικόνα από ψηλά!

Ο στόχος κατά το Υπουργείο Οικονομικών να εντοπιστεί μέρος της φοροδιαφυγής και να σταλεί μήνυμα ότι ο κορωνοιός δεν πρόκειται να είναι άλλοθι για παραβάσεις!

Το όλο σχέδιο αφορά 50.000 ελέγχους. Σε αυτούς θα συμμετέχουν μεικτά κλιμάκια ελεγκτών των ΔΟΥ και των τελωνείων με τη συνδρομή υπαλλήλων του Γενικού Χημείου του Κράτους και συνεργείων της Υπηρεσίας Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) όλο το 24ωρο!

Και ασφαλώς τους ελεγκτές δεν θα τους αναγνωρίζουν οι κάτοικοι των περιοχών, αφού θα καταφθάνουν με διαφορετικά μέσα και θα διαμένουν σε διαφορετικά σημεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook