Προσαρμόζονται οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές με τα νέα δεδομένα που επιβάλλουν, στις κόκκινες περιοχές όπως η Αττική, τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των κινητών τηλεφώνων οι αγοροπωλησίες αποκτούν έναν ικανοποιητικό ρυθμό χωρίς, ταυτόχρονα, να δημιουργούν επικίνδυνες, για την διάδοση της πανδημίας, συνθήκες συνωστισμού.

Με τα κινητά τηλέφωνα στο χέρι οι Αθηναίοι τρέχουν να προλάβουν τα ραντεβού τους στα καταστήματα της Ερμού. Το click in shop μπήκε στη ζωή των καταναλωτών που επιθυμούν να αγοράσουν ρούχα, παππούτσια και βιβλία. Οι επισκέψεις τους στα καταστήματα γίνονται πλέον μόνο με ραντεβού

Στην Αττική και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, οι αγορές γίνονται με ένα κλικ. Στα καταστήματα που πωλούν άλλα προϊόντα εκτός από ένδυση, υπόδυση και βιβλία, η αγορά γίνεται με τη μέθοδο του click away. Ο καταναλωτής πηγαίνει στο κατάστημα μονο για να παραλάβει το προϊόν και να πληρώσει… μόνο με κάρτα

Το μέτρο ακολουθείται και από τα πολυκαταστήματα.

Την πρώτη μέρα εφαρμογμής, η Ερμού ήταν σαφώς αποσυμφορισμένη, καθώς το sms 2 για αγορά αγαθών μπορούν, πια, να δικαιολογήσουν μόνο όσοι έχουν στο κινητό τους μήνυμα με ορισμό συγκεκριμένου ραντεβού από κάποιο κατάστημα.

Οι έμποροι των μικρών καταστημάτων, πάντως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα δικά τους καταστήματα.

Τους τόνους ανεβάζουν και οι επιχειρηματίες της εστίασης. Ζητούν να ανοίξουν οι επιχειρήσεις τους και προειδοποιούν ότι πολλοί θα αναγκαστούν να βάλουν… λουκέτο.

Το δυναμικό τους ραντεβού έχει δοθεί για τις 10 Φεβρουαρίου, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Σε μια έντονα συμβολική κίνηση, θα παραδώσουν… τα κλειδιά των καταστημάτων τους.

Από το MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook