Το Ελεγκτικό Συνέδριο βάζει τέλος στο θέμα των περικοπών των δώρων και του επιδόματος αδείας, για το δημόσιο τομέα κρίνοντας ότι ήταν συνταγματικές.

Βασικό επιχείρημα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί της συνταγματικότητας των περικοπών δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα αλλά και του επιδόματος αδείας, στο δημόσιο τομέα, που αποφασίστηκαν το 2013 , η ανάγκη της χώρας να προχωρήσει το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου αποφάνθηκε σχετικά, απορρίπτοντας σχετική αίτηση συνταξιούχου στρατιωτικού, ο οποίος είχε δικαιωθεί πρωτόδικα.

Οι εξελίξεις με τα δώρα των συνταξιούχων του Δημοσίου

Πρόκειται για μια απόφαση που ουσιαστικά «βάζει τέλος» στις διεκδικήσεις περίπου 300.000 συνταξιούχων του δημοσίου και βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με ανάλογη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που όμως αφορά στον ιδιωτικό τομέα. Δικαστικές πηγές θεωρούν δεδομένο ότι αποτελεί προπομπό για ανάλογες μελλοντικές αποφάσεις.

Πλέον οι διεκδικήσεις των συνταξιούχων του δημοσίου, περιορίζονται στο σκέλος των περικοπών που υπέστησαν οι κύριες συντάξεις, κατά τα μνημονιακά έτη.

Επίσης, αναμένεται απόφαση του ΣτΕ για επικούρηση και δώρα στον ιδιωτικό τομέα για να κριθεί αν πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά ποσά για το 11μηνο ανάμεσα στον Ιούνιο 2015 και τον Μάιο του 2016.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook