Οι επερχόμενες εκλογές το 2022 ή το 2023 δημιουργούν έντονη κινητικότητα στο πεδίο των μισθών.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν, ότι ήδη σε επίπεδο κυβέρνησης εκπονείται έκτακτο σχέδιο αύξησης των μισθών σε 2 γύρους.

Δηλαδή:

Πρώτη αύξηση τον προσεχή Μάιο στα 702 ευρώ με ωρίμανση μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών έως 3 μονάδες. Αυτό με το πάγωμα της έκτακτης εισφοράς θα φέρει ετήσια αύξηση εισοδήματος στα 350 ευρώ. Η μείωση των εισφορών κατά το Υπουργείο , επιμερίζεται σε 1,79 ποσοστιαία μονάδα για τον εργοδότη και 1,21 ποσοστιαία μονάδα για τους εργαζομένους, διατηρώντας και την επόμενη χρονιά το σύνολο των εισφορών στο 36,66%, από 39,66%. Τον Ιούλιο θα υπάρξει και νέα μικρή μείωση, αυτή τη φορά κατά μισή ποσοστιαία μονάδα, όσον αφορά τις εισφορές .

Ωστόσο έρχεται και νέα εξαγγελία αύξησης του κατώτατου στα 751 ευρώ , εξέλιξη που θα ισχύει από το 2023. Όλο αυτό το σχέδιο σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές< έρχεται για να <κοπάσει τμήμα των ισχυρών αντιδράσεων, έναντι των ανατιμήσεων.>

Ήδη από 1/1/2021:

α) Για τους υπαλλήλους ο κατώτατος μισθός αυξάνεται κατά 2% και ορίζεται στα 663 ευρώ από 650 πριν.

β) Για τους εργατοτεχνίτες το κατώτατο ημερομίσθιο αυξάνεται επίσης κατά 2% και ορίζεται στα 29,62 ευρώ από 29,04 ευρώ προηγουμένως.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2022. ΟΙ αυξήσεις στους μισθούς θα συνοδευτούν και από το πάγωμα της έκτακτης εισφοράς στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα.

Να δούμε τον πίνακα με το ετήσιο όφελος:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook