Έρχεται ένα νέο υπόδειγμα λογαριασμού ΕΝΦΙΑ, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Στο έντυπο νέου λογαριασμού του ΕΝΦΙΑ θα φαίνεται με πολύ καθαρό τρόπο η διαφορά του πόσο πλήρωνε ο κόσμος το προηγούμενο διάστημα και πόσο πληρώνει τώρα, με τις αλλεπάλληλες μειώσεις που η Κυβέρνηση έχει ψηφίσει. Η τελευταία ανακοινώθηκε πρόσφατα. Είναι μια νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Θα έχει τη δυνατότητα ο πολίτης πολύ καθαρά να ξέρει τι πληρώνει για κάθε περιουσιακό του στοιχείο σήμερα, σε σχέση με αυτό που πλήρωνε στο παρελθόν. Να αποτυπώνεται καθαρά, δηλαδή, μία εκ νέου έμμεση ενίσχυση του εισοδήματός του. Γιατί όταν πληρώνεις λιγότερους φόρους, στην ουσία ενισχύεται το εισόδημά σου.>

Να δούμε τις βασικές μειώσεις

Α. Μειώσεις κατά 50% έχουν τα άτομα με αντικειμενική αξία περιουσίας 85.000 ευρώ, το ζευγάρι ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα παιδί 150.000 ευρώ και το ζευγάρι με δύο παιδιά και άνω 200.000 ευρώ.

Επίσης, το οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα για ένα άτομο πρέπει να είναι μέχρι 9.000 ευρώ προσαυξανόμενο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε παιδί. Η επιφάνεια των κτισμάτων πρέπει να είναι μέχρι 150 τ.μ.

Β. Ολική έκπτωση 100% ΕΝΦΙΑ έχουν οι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι και ανάπηροι με ποσοστά αναπηρίας 80% και άνω. Αυτοί θα πρέπει να έχουν μέχρι 150 τ.μ. επιφάνεια κτισμάτων και εισόδημα συνολικό οικογενειακό φορολογητέο μέχρι 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Φέτος η βάση υπολογισμού των εισοδηματικών κριτηρίων θα είναι το 2020. Επειδή το 2020 περίπου 700.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα είχαν αναστολή εργασίας και λάμβαναν 534 ευρώ ανά μήνα αλλά και πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων αποζημιώθηκαν από το κράτος για πάρα πολλούς μήνες, οι αποζημιώσεις στις αναστολές, στα μισθώματα και οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού δεν θεωρούνται φορολογητέο εισόδημα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά κριτήρια για τις μειώσεις 50% και 100%. Συνεπώς πάνω από 1.600.000 φορολογούμενοι θα μπορούν να τύχουν των μειώσεων αυτών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook