Έκτακτο επίδομα – δώρο για το Πάσχα αναμένεται να εισπράξουν οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες.

Τη συζητούμενη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος – δώρου  ενόψει Πάσχα  για τους οικονομικά ασθενέστερους, επιβεβαίωσε και προχτές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha.

Ο πρωθυπουργός το παρουσίασε ως επιταγή ακρίβειας ωστόσο πρόκειται για ένα βοήθημα – επίδομα που θα δοθεί στους ασθενέστερους προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πληθωρισμός που βάζει φωτιά στον οικογενειακό προϋπολογισμό των νοικοκυριών.

Το σχέδιο προβλέπει την χορήγηση ενός εκτάκτου επιδόματος, το οποίο παραπέμπει σε μια κρατική «επιταγή» για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, που θα φτάνει έως και τα 300 ευρώ, σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, πριν το Πάσχα.

Οι δικαιούχοι, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί να αγγίξουν και το ένα εκατομμύρια και ανάμεσα σε άλλους θα είναι:

• Οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά
• Χαμηλοσυνταξιούχοι
• Δικαιούχοι Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης
• Μακροχρόνια άνεργοι
• Άτομα με αναπηρία

Αναμένεται να διευκρινιστεί αν στους δικαιούχους του επιδόματος θα συμπεριληφθούν και χαμηλόμισθοι, μονογονεϊκές οικογένειες και μη επιδοτούμενοι άνεργοι.

Πάντως, φαίνεται να έχουν «κλειδώσει» τα βασικά κριτήρια χορήγησης του επιδόματος που θα είναι εισοδηματικά και περιουσιακά.

Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης αναμένονται εντός των προσεχών, καθώς στόχος είναι το επίδομα να δοθεί πριν το Πάσχα, πιθανότατα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook