Έτσι θα απαλλαγούμε από την ρήτρα αναπροσαρμογής στο ρεύμα
 
  Ο πονοκέφαλος που ακούει στη ρήτρα αναπροσαρμογής του ρεύματος, φαίνεται να ολοκληρώνει την επίπονη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις πορεία του περί τα μέσα Μαΐου με εφαρμογή τον Ιούνιο.
Φαίνεται ότι το μήνυμα το πήρε η κυβέρνηση , αφού όπου κι αν βρεθεί κάποιος κι όπου σταθεί η συζήτηση για την ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια του ρεύματος κυριαρχεί.
Οι ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό θα γίνουν είτε στο Συνέδριο της ΝΔ, είτε μετά την επιστροφή από τις ΗΠΑ. Πιθανότερος χρόνος πάντως είναι το Συνέδριο της ΝΔ .
Στο οικονομικό σκέλος τώρα τα τέσσερα σενάρια που εξετάζονται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στην ενέργεια και το φυσικό αέριο είναι σε συνδυασμό με την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Έτσι λοιπόν πάμε σε:
1. Ανώτατη τιμή Φυσικού Αερίου από τα 242 στα 100Ε ανα MWh. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρίες θα έχουν μικρότερο κόστος παραγωγής.
2. Ανώτατη τιμή πληρωμής των παραγωγών ρεύματος που παράγουν και πωλούν στο ο Ελληνικό Χρηματιστήριο Ενέργειας.
3. Ορισμό πλαφόν στα έσοδα των παραγωγών ηλεκτρικής ανάλογα με την τεχνολογία που χρησιμοποιούν.
4. Πλαφόν στο κέρδος των παραγωγών , δηλαδή ΑΠΕ, φυσικού αερίου, λιγνίτη και υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ.
5. Επιδότηση στους καταναλωτές.
6. Τελικός λογαριασμός που δεν θα είναι «4-5 φορές μεγαλύτερος όπως τώρα» κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Δηλαδή δραστικά για να έρχονται μικρότεροι λογαρισμοί.
Ήδη ο Πρωθυπουργός δήλωσε, ότι «Θα ανακοινώσει τη δέσμη των προτάσεων μέσα στον Μάιο και, ακόμη και αν δεν υιοθετηθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα ισχύσουν από τον Ιούνιο». Πιθανολογείται η εφαρμογή του μέτρου έως 31/12/2022. Το ποσό θα φτάσει τα 5 δις ευρώ.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος είπε τον «Παλιόκαιρο» και εξασφάλισε μια θέση στο The Voice
- Βολάνης-Κατσίγιαννη: Στα backstage της πρόβας τζενεράλε πριν την πρεμιέρα και το «1+1» δώρο τους στον κόσμο
- Γαρυφαλλιά Καληφώνη: “Η γιαγιά μου πριν χρόνια μού είχε βρει στο φλυτζάνι τα αρχικά του Χρήστου Μάστορα” (βίντεο)
- Σίντνεϊ Σουίνι: Η ανάρτησή της μετά την τολμηρή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί – «Η δύναμη των γυναικών» (βίντεο&φωτογραφίες)
- Ιωάννα Τούνη: Μας δείχνει την έκπληξη που της έκανε ο σύντροφος της!
- Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν μαθητές και καθηγήτρια μετά από άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε Λύκειο
- Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναλαμβάνει τη διοίκηση του Ελληνικού Φεστιβάλ
- «Καρφώνουν» Ανδρουλάκη Διαμαντοπούλου και Γερουλάνος: «Κανείς δεν είναι τέλειος, γίνονται λάθη, υπάρχουν ζητήματα» (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook
 
     
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
  