Ενάμιση εκατομμύριο πολίτες έχουν υποβάλλει αιτήσεις για το επίδομα καυσίμων για την απόκτηση του fuel pass, είπε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με την απόκτηση του fuel pass, της άϋλης κάρτας, από την οποία μέσω κινητού τηλεφώνου γίνονται οι πληρωμές στους δικαιούχους του επιδόματος καυσίμων.

Όπως είπε έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, καθώς πολλοί δήλωσαν κινητό χωρίς να είναι smartphone ή χωρίς να υποστηρίζει την τεχνολογία nfc.

Σημειώνεται πως πολλοί κάτοχοι smartphones έσπευσαν να κάνουν την άυλη κάρτα (fuel pass), ωστόσο στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι δεν διέθεταν την τεχνολογία nfc με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Πρότεινε σε όσους έχουν δηλώσει smartphone και στην πραγματικότητα δεν έχουν ή δεν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, να δανειστούν το κινητό συγγενικού προσώπου που υπάρχει εμπιστοσύνη. Ο κ. Αναγνωστόπουλος έσπευσε να επισημάνει ότι δεν πρόκειται για επίσημη σύσταση, αλλά οι ίδιοι ψάχνουν να βρουν τρόπους να βοηθήσουν τους πολίτες.

Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε ότι έχουν υποβληθεί 1,5 εκ. αιτήσεις και σήμερα θα πιστωθεί το ποσό σε 900.000 δικαιούχους. Ο χρόνος που απαιτείται για την πίστωση της επιδότησης μετά την έγκριση της αίτησης είναι 2 εργάσιμες ημέρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook