Αύριο στις 8.30 το πρωί θα γίνει η εξειδίκευση των μέτρων από τους αρμόδιους υπουργούς

Σήμερα, Πέμπτη 5 Μαΐου στις 7 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 8:30 το πρωί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου.
Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβέρνηση επιδιώκει, μέσω ρεαλιστικών παρεμβάσεων, να ανακουφίσει έμπρακτα νοικοκυριά και επιχειρήσεις από το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ρεαλιστικό-οριζόντιο σχέδιο, κάλυψη όλων των καταναλωτών, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, διευρυμένη ενίσχυση, ώστε να καλυφθούν νοικοκυριά με πάνω από 300 κιλοβατώρες και ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων, με έμφαση στις μικρομεσαίες.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης από τον Ιούνιο και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας μετά την επιστροφή του από τις ΗΠΑ στις 16- 18 Μαΐου.

ertnews

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook