Είδος πολυτελείας και ο «πιτόγυρος» με τις συνεχείς αυξήσεις
Οι αυξήσεις στο ρεύμα, στο χοιρινό και στο ηλιέλαιο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, εκτίναξε και τις τιμές στο «ταπεινό» σουβλάκι.
Η Ένωση Ψητοπωλείων και Εστιατορίων στην Αθήνα αναφέρει ότι η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, του ηλιελαίου που εισάγεται γενικά από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί ρεύματος πάνω από 100% με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η τιμή στο σουβλάκι που έχει πάρει την «ανηφόρα».
Οι τιμές στο σουβλάκι αυξήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν, ενώ ο πληθωρισμός στην Ελλάδα κινείται σε υψηλό 28ετίας.
Όπως σημειώνει το Reuters, πλέον, με την αύξηση των τιμών, θα σκεφτεί κανείς να αγοράσει το σουβλάκι που μέχρι πρότινος ήταν ένα από τα πιο προσιτά – σε οικονομικό επίπεδο – γεύματα.
Η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι, με τζατζίκι και σαλάτα, όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων, έχει φτάσει στα 3,30 ευρώ, αυξημένη κατά 30% σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι.
Ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται άνοδος στις τιμές οφείλεται τόσο στην υγειονομική κρίση όσο και στον πόλεμο που έχουν διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας έχει επηρεάσει πολύ» δήλωσε στο Reuters ο 79χρονος Θανάσης Γκόλας, ένας από τους μακροβιότερους ιδιοκτήτες εστιατορίων κεμπάπ στο Μοναστηράκι, ο οποίος προσθέτει ότι οι πελάτες έχουν αρχίσει να μειώνονται αισθητά.
«Στο παρελθόν, θα αγόραζα τρία ή δύο σουβλάκια, σήμερα αγόρασα ένα επειδή είναι πολύ ακριβά και οι μισθοί χαμηλοί» είπε η Μορίνα Ντότσι, 58χρονη καθαρίστρια που λαμβάνει μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 720 ευρώ.
Η Ένωση Ψητοπωλείων και Εστιατορίων στην Αθήνα αναφέρει ότι η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, του ηλιελαίου που εισάγεται γενικά από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί ρεύματος πάνω από 100%.
Ολες οι Ειδήσεις
- Και οι κρίσιμες ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές είναι στον ΣΚΑΪ
- Εκλογές στο Ισραήλ – Exit polls : Νετανιάχου και Άιζενκοτ σε αδιέξοδο καθώς και τα δύο μπλοκ δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν πλειοψηφία
- Pizza Fan: Προφυλακίστηκε ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Αντάρας – Σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» ο υπαρχηγός Δημήτρης Ηλιόπουλος
- «THE BALLBOYS»: Η νέα post game εκπομπή του ΣΠΟΡ FM TV
- Οι Αθλητικές Ακαδημίες Allwyn στο 8ο KIDOT Festival: Μια ξεχωριστή αθλητική εμπειρία για παιδιά και γονείς
- Οι«ΕΙΚΟΝΕΣ» με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Σαρδηνία, αυτή την Κυριακή στις 17:30, στο OPEN
- Καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή για ψευδή καταμήνυση, η γυναίκα που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Πέτρο Φιλιππίδη – Οι δηλώσεις του ηθοποιού (βίντεο)
- Λαϊκό Λαχείο: Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου η ειδική κλήρωση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – Στη μισή τιμή οι διαθέσιμοι λαχνοί και έπαθλο 150.000 ευρώ στον μεγάλο νικητή
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook