Είδος πολυτελείας και ο «πιτόγυρος» με τις συνεχείς αυξήσεις
Οι αυξήσεις στο ρεύμα, στο χοιρινό και στο ηλιέλαιο λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, εκτίναξε και τις τιμές στο «ταπεινό» σουβλάκι.
Η Ένωση Ψητοπωλείων και Εστιατορίων στην Αθήνα αναφέρει ότι η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, του ηλιελαίου που εισάγεται γενικά από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί ρεύματος πάνω από 100% με αποτέλεσμα να αυξάνεται και η τιμή στο σουβλάκι που έχει πάρει την «ανηφόρα».
Οι τιμές στο σουβλάκι αυξήθηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν, ενώ ο πληθωρισμός στην Ελλάδα κινείται σε υψηλό 28ετίας.
Όπως σημειώνει το Reuters, πλέον, με την αύξηση των τιμών, θα σκεφτεί κανείς να αγοράσει το σουβλάκι που μέχρι πρότινος ήταν ένα από τα πιο προσιτά – σε οικονομικό επίπεδο – γεύματα.
Η τιμή για ένα τυλιχτό σουβλάκι, με τζατζίκι και σαλάτα, όπως επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων, έχει φτάσει στα 3,30 ευρώ, αυξημένη κατά 30% σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι.
Ο λόγος για τον οποίο παρατηρείται άνοδος στις τιμές οφείλεται τόσο στην υγειονομική κρίση όσο και στον πόλεμο που έχουν διαταράξει τις αλυσίδες εφοδιασμού.
«Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας έχει επηρεάσει πολύ» δήλωσε στο Reuters ο 79χρονος Θανάσης Γκόλας, ένας από τους μακροβιότερους ιδιοκτήτες εστιατορίων κεμπάπ στο Μοναστηράκι, ο οποίος προσθέτει ότι οι πελάτες έχουν αρχίσει να μειώνονται αισθητά.
«Στο παρελθόν, θα αγόραζα τρία ή δύο σουβλάκια, σήμερα αγόρασα ένα επειδή είναι πολύ ακριβά και οι μισθοί χαμηλοί» είπε η Μορίνα Ντότσι, 58χρονη καθαρίστρια που λαμβάνει μηνιαίο εισόδημα της τάξης των 720 ευρώ.
Η Ένωση Ψητοπωλείων και Εστιατορίων στην Αθήνα αναφέρει ότι η τιμή του χοιρινού κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους 12 μήνες, του ηλιελαίου που εισάγεται γενικά από την Ουκρανία κατά 125% και οι λογαριασμοί ρεύματος πάνω από 100%.
Ολες οι Ειδήσεις
- Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15% το ΠΑΣΟΚ, κέρδη για Τσίπρα, πέφτει η Καρυστιανού
- Europol: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα επενδυτικής απάτης με έδρα τα Τίρανα με λεία ανω των 50 εκατ. ευρώ – Σε όλη την Ευρώπη τα θύματα και στην Ελλάδα – Φωτογραφίες
- Γεωργιάδης για ειδικευόμενη που κατήγγειλε πως εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες: «Καμία υπερεργασία, είδε 19 παιδιά» (βίντεο)
- Μητσοτάκης: “Η αντιπολίτευση διολισθαίνει σε ακραία συνθήματα και ρητορική από τον υπόκοσμο του διαδικτύου, δεν θα παρασυρθούμε στον βούρκο”
- «Survivor»: Μια συγκλονιστική αναμέτρηση και μια ανακοίνωση που αλλάζει τα δεδομένα
- «Χαμογέλα και πάλι!»: Πρωτιά τον Απρίλιο για την ψυχαγωγική εκπομπή του MEGA
- Γιώργος Παπαδόπουλος: Για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στο «Koukoutsi» στον Πειραιά- Πότε κάνει πρεμιέρα
- «Στο χιλιοστό» από τις Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού: Αποκλειστική προβολή της νέας σειράς ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook