Το μήνυμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στον επικεφαλής του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ για τα 48 χρόνια από την μαύρη μέρα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερνογάν σε νέο κρεσέντο προκλητικών δηλώσεων για την Ελλάδα και την Κύπρο στο μήνυμα χαρακτηρίζει «ειρηνευτική επιχείρηση» την εισβολή στην Κύπρο και αποκαλεί «κυρίαρχο, ισότιμο και κοινό ιδιοκτήτη του νησιού» τον τουρκοκυπριακό λαό.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Ερντογάν αναφέρει στο μήνυμά του:

«Εκ μέρους του Έθνους μου και εμού, με την ευκαιρία της 48ης επετείου της ειρηνευτικής μας επιχείρησης στην Κύπρο, κατά την οποία οι Τουρκοκύπριοι πέτυχαν μια ατμόσφαιρα ειρήνης και ελευθερίας, η οποία έθαψε στην Ιστορία μια για πάντα την απόπειρα ενάντια στα δικαιώματα, τους νόμους, την ύπαρξη και την κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού, που είναι κυρίαρχος, ισότιμος και κοινός ιδιοκτήτης του νησιού.

Ο Τουρκοκυπριακός λαός, που έχει πάντα αποδείξει τη δέσμευσή του για ειρήνη και λύση στην πορεία της Ιστορίας, έχει δείξει με κάθε ευκαιρία ότι έχει τη δύναμη και τη θέληση να ξεπεράσει κάθε είδους προκλήσεις με συνείδηση της ενότητας και της αλληλεγγύης και με αποφασιστικότητα να προστατεύσει το δίκαιο του, παρά τους παράνομους και απάνθρωπους περιορισμούς τους οποίους έχει υποστεί.

Υπό το πρίσμα της κοινής ιστορικής μας εμπειρίας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη λύση στην Κύπρο θα είναι δυνατή μόνο με ένα πλαίσιο βασισμένο στις πραγματικότητες επί του πεδίου. Με αυτή την κατανόηση, θα ήθελα να εκφράσω για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζουμε πλήρως το όραμα που παρουσίασε η Εξοχότητά σας στη Γενεύη πέρυσι, πρώτα απ’ όλα, την αναγνώριση της κυρίαρχης ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού και κατόπιν μια λύση ώστε τα ‘δύο κράτη’ να διαπραγματευτούν μοντέλα συνεργασίας μεταξύ τους στο Νησί.

Αναμφίβολα, η εφαρμογή αυτών των προτάσεων, θα συμβάλει σημαντικά όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Μητέρα-Πατρίδα Τουρκία να παραμένει για πάντα θύμα της αδιαλλαξίας. Ο αυξανόμενος περιφερειακός και παγκόσμιος ρόλος της Τουρκίας θα συνεχίσει αναμφίβολα να είναι η μεγαλύτερη εγγύηση για το μέλλον της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook