Ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, εξήγησε ότι, το 70% του φυσικού αερίου που εισάγει η χώρα μας χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, κατά συνέπεια, θα προκαλούνταν πρόβλημα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Η Ελλάδα, όπως και αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, είναι αντίθετη στην πρόταση της Κομισιόν για υποχρεωτική μείωση, κατά 15% της κατανάλωσης φυσικού αερίου, εάν τελικά διακοπεί η τροφοδοσία από τη Ρωσία», τόνισε σήμερα Πέμπτη στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο υπουργός Ενέργειας εξήγησε ότι, το 70% του φυσικού αερίου που εισάγει η χώρα μας χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, κατά συνέπεια, θα προκαλούνταν πρόβλημα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Επιπλέον, ανέφερε ότι μία τέτοια μείωση, δεν πρόκειται να συμβάλλει στην ενίσχυση των βόρειων χωρών, όπως η Γερμανία και η Αυστρία, οι οποίες έχουν και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ο κύριος Σκρέκας διευκρίνισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη εκφράσει τη διαφωνία της με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ έχει προβεί και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει επάρκεια.

Πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί και θα ληφθεί απόφαση, στις 26 Ιουλίου, στο Συμβούλιο των Υπουργών της ΕΕ.

Την αντίθεση της Ελλάδας στην πρόταση Κομισιόν για μείωση στην κατανάλωση του φυσικού αερίου κατά 15% διατύπωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για μείωση 15% της κατανάλωσης του φυσικού αερίου», είπε συγκριμένα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε, «έχουμε καταθέσει προτάσεις και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι η κατεύθυνση αυτή μπορεί να δώσει λύσεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook