Επί του νομοσχεδίου για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή.

«Το νομοσχέδιο απαντά με τόλμη στο πρόβλημα της ασφάλειας, καθιερώνει σύγχρονο τρόπο για την επιλογή των σπουδών και αναβαθμίζει την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι μεταρρυθμίσεις κινούνται σε 4 κατευθύνσεις. Διασφαλίζουν τη στοιχειώδη ικανότητα των υποψηφίων να ξεκινήσουν τις σπουδές τους, μέσω της ελάχιστης βάσης. Δεύτερο, οδηγούν τον ενδιαφερόμενο να φοιτήσει εκεί που πραγματικά επιθυμεί. Τρίτον, οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θέτουν χρονικό όριο στις σπουδές, προβλέποντας ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους φοιτητές και σε όσους έχουν προβλήματα υγείας. Τέλος, στέκονται με ωριμότητα και θάρρος απέναντι στην ανομία που πολιορκεί τα πανεπιστήμια» είπε ο πρωθυποργός και συμπλήρωσε:

«Αναμετρώνται δύο αντίθετες αντιλήψεις για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Εμείς θέλουμε να δώσουμε πίσω το δημόσιο πανεπιστήμιο στους φυσικούς του κατόχους. Στους φοιτητές και τους καθηγητές. Οχι νησίδα αδράνειας των κανόνων της πολιτείας και επιβολής της βούλησης αυταρχικών μειοψηφιών. Εσείς θέλετε το Πανεπιστήμιο χώρο ανάδειξης κομματικών επετηρίδων. Βαφτίζετε ακτιβισμό την παραβατικότητα».

Ο Κυριάκος Μητοτάκης υποστήριξε πως «οι αίθουσες των φοιτητών δεν θα είναι πλέον γιάφκες περιθωριακών. Οι σχολές κλείνουν την πόρτα στη βία και ανοίγουν την πόρτα στην ελευθερία» και τόνισε χαρακτηριστικά: «Στις σχολές δεν μπαίνει η Αστυνομία, μπαίνει η Δημοκρατία… Από αύριο η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα γυρίζει σελίδα».

Ομιλία στη Βουλή για τα Πανεπιστήμια

Live | Ομιλία στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Thursday, February 11, 2021

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook