Οικονόμου για υπόθεση Ανδρουλάκη: Αν το ήξερε ο πρωθυπουργός δεν θα είχε συμβεί
Αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι η νόμιμη επισύνδεση για το τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη δεν έχει καμία σχέση με το predator. Πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις, τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.
Για την υπόθεση παρακολούθησης του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη μίλησε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να μείνει η οποιαδήποτε σκιά.
Ξεκινώντας με τα όσα πρόκειται να αναφέρει ο πρωθυπουργός στην δήλωσή του περί αυτού, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «θα αναφερθεί πάρα πολύ αναλυτικά στη σοβαρή αυτή περίπτωση και θα περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση προσεγγίζει το ζήτημα και πώς σκοπεύει να το αντιμετωπίσει.»
Για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί η υπόθεση είπε: «Είμαστε υπέρ της Εξεταστική Επιτροπής. Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή και επιβάλλεται να αποσαφηνιστεί. Δεν θέλουμε να μείνει καμία σκιά. Είχαμε ένα γεγονός που πολιτικά δεν είναι ανεκτό. Δεν είναι κανονικό σε μια δημοκρατία να παρακολουθείται το κινητό ενός ευρωβουλευτή από τις εθνικές αρχές ασφαλείας.»
Τόνισε, μάλιστα, ότι «αν είχε τεθεί σε γνώση του πρωθυπουργού αυτό δεν θα συνέβαινε. Γι’ αυτό απομακρύνθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ και έγινε ανάληψη πολιτικής ευθύνης.»
Προκειμένου, να διευκρινιστούν κάποια πράγματα, καθώς «σε αυτή την υπόθεση ακούγονται και λέγονται πολλά που οδηγούν περισσότερο σε σύγχυση», ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές υποθέσεις.
«Έχουμε μια νόμιμη επισύνδεση κατόπιν παραγγελίας εισαγγελέως μέσα από το θεσμικό πλαίσιο που λειτουργεί η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για το τηλέφωνο ενός πολιτικού και συγκεκριμένα του κύριου Ανδρουλάκη, την περίοδο που ήταν Ευρωβουλευτής και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αυτό γίνεται με τον τρόπο που διέπεται η λειτουργία της ΕΥΠ διαχρονικά, με την έγκριση εισαγγελέως. Η υπόθεση αυτή δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όλη τη συζήτηση του προηγούμενου διαστήματος και με την πρώτη μηνυτήρια αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για τα predator και τα κακόβουλα λογισμικά.»
Επεσήμανε, δε, ότι η σύγχυση προκαλείται σκόπιμα από ορισμένους. «Η ελληνική κυβέρνηση ούτε έχει προμηθευτεί ούτε καμία κρατική αρχή χρησιμοποιεί αυτά τα κακόβουλα λογισμικά. Οφείλουμε να ψάξουμε να βρούμε ποιοι με κακόβουλα λογισμικά παρακολουθούν Έλληνες πολίτες», είπε.
Όσον αφορά για την απόδοση ευθυνών, ανέφερε ότι «το σύστημα έχει αδυναμίες και μπάζει και χρειάζεται περισσότερα φίλτρα, αλλά να μην τα μηδενίζουμε όλα. Είμαστε απόλυτα δεκτικοί σε προτάσεις».
Ο κ. Οικονόμου διευκρίνισε, επίσης, ότι «ούτε ο κ. Δημητριάδης γνώριζε, αλλά από ευθιξία πολιτική παραιτήθηκε».
Σχετικά με την πιθανή παρακολούθηση και άλλων προσώπων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «με βάση τις πληροφορίες που έχουμε, δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού η οποιαδήποτε πληροφόρηση για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων. Οι απαντήσεις θα δοθούν θεσμικά. Θα κάνουμε αλλαγές και στο θεσμικό πλαίσιο.»
Τέλος, τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε ένα περιστατικό που πολιτικά είναι μη ανεκτό να αφήσει την οποιαδήποτε σκιά», ενώ οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν μόλις ανοίξει η Βουλή.
Δείτε όσα είπε στο βίντεο
Ολες οι Ειδήσεις
- «Τι πρέπει να περιμένει μια κοινωνία που τα παιδιά της δολοφονούνται σε μια σχολική γιορτή σε καιρό ειρήνης;» – Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι
- Ιωάννα Τούνη για τον λόγο που δεν έδωσε βραβείο στα Mad: Ένιωσα ότι τους παρακάλεσα, μάλλον δεν με ήθελαν και πολύ, μας έφαγαν τα κυκλώματα (βίντεο)
- Αναβλήθηκαν οι συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν στη σκιά των νέων ιστραηλινών επιθέσεων στον Λίβανο -Ανέβαλε το ταξίδι στην Ελβετία και ο Βανς
- Η καρδιά του παγκόσμιου kitesurf «χτυπά» στη Μύκονο
- Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Δεν βρέθηκαν DNA, ίχνη πυρίτιδας ή αίμα στα ρούχα του Ιταλού κατηγορούμενου
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Καλεσμένοι ο Νίνο και η Ηλιάνα Μαυρομάτη – Guest η Ζόζεφιν – Δείτε το τρέϊλερ
- Η Μόσχα δέχτηκε τη μεγαλύτερη ουκρανική επίθεση από την έναρξη του πολέμου στη Ρωσία – Στις φλόγες διυλιστήριο – Η στιγμή που καπάκι δεξαμενής εκτοξεύεται στον αέρα – Βίντεο
- Η αλληλεγγύη έγινε πράξη από το AllwynCare στον Πειραιά
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook