«Παρόλα αυτά το γεγονός ότι υποχρεώνεται να δεχτεί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των αντιδράσεων, τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που προσπαθούσε να αποφύγει, αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού», σημειώνει σε ανακοίνωσή του μετά την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει νωρίτερα τη Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Νέα ανακοίνωση σχετικά με την έκτακτη επαναλειτουργία της Βουλής προκειμένου τα κόμματα να συζητήσουν για τις παρακολουθήσεις εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποδοχή του αιτήματος που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κωνσταντίνο Τασούλα, σημειώνοντας ότι το «αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα».

Πρόσθεσε δε ότι απόφαση να ανοίξει η Βουλή στις 22 Αυγούστου είναι μια προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να κερδίσει χρόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δέχεται την πρότασή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για έκτακτη σύνοδο της Βουλής και προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για τις υποκλοπές.

Ωστόσο το αίτημα αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της συζήτησης ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα.

Ο κ. Μητσοτάκης όρισε τελικά αυτή τη συζήτηση για την εβδομάδα μετά τις 22 Αυγούστου, προφανώς για να κερδίσει χρόνο και να προσπαθήσει με τον προπαγανδιστικό του μηχανισμό να εξουδετερώσει τη «βόμβα».

Παρόλα αυτά το γεγονός ότι υποχρεώνεται να δεχτεί, υπό την πίεση των αποκαλύψεων και των αντιδράσεων, τη βάσανο του κοινοβουλευτικού ελέγχου που προσπαθούσε να αποφύγει, αποδεικνύει ότι η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να επικρατεί της αλαζονείας και του αυταρχισμού.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook