Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έχει καλέσει αύριο για να καταθέσει για τις παρακολουθήσεις των κινητών τον δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου.

Κατάθεση στον εισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, θα δώσει αύριο το μεσημέρι, ο δημοσιογράφος, Τάσος Τέλλογλου.

Ο Τάσος Τέλλογλου έχει κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγει ο ίδιος ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος για τον τρόπο που διέρρευσαν, εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν στις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

Πριν από λίγες μέρες , ο Τάσος Τέλλογλου είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο παρακολούθησης το 2018 του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αναφορά στο twitter στην οποία τόνιζε: «Ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες».

Επίσης, έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του κ.Ντογιάκου, στις 16 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, που είχε καταγγείλει πρώτος  την παρακολούθηση του.

Ο κ. Ντογιάκος διεξάγει ο ίδιος προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που διέρρευσαν, εκτός ΕΥΠ, στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές.

Προς το παρόν δεν έχει κληθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος και έχει ήδη υποβάλλει αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σε κάθε περίπτωση, από εισαγγελικές πηγές, έγινε γνωστό, ότι η έρευνα θα τρέξει προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να δοθεί εικόνα πραγματικότητας, όσο αυτό είναι εφικτό, για μια υπόθεση που αγγίζει ουσιώδη και βασικά θέματα του κράτους δικαίου και της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών.

Πέραν της έρευνας Ντογιάκου που αφορά το θέμα πώς γνωστοποιήθηκαν οι παρακολουθήσεις, τρεις εισαγγελείς ήδη διενεργούν έρευνα τόσο για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, όσο και την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook