Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης σε διευκρινιστική - νέα δήλωση και ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν αμφισβήτησε τον πατριωτισμό των βουλευτών ανεξαρτήτων θρησκεύματος.

Αναλυτικά η νέα δήλωση του Χαράλαμπου Αθανασίου: «Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας».
Τι είχε δηλώσει ο Χαράλαμπος Αθανασίου
Οι δηλώσεις Αθανασίου για τους βουλευτές με διαφορετικό θρησκευτικό προσανατολισμό από τους Ορθόδοξους έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου μιλώντας την Τετάρτη στο Κανάλι της Βουλής εξέφρασε την άποψη ότι βουλευτές μπορούν να τίθενται υπό παρακολούθηση, αν συντρέχει ζήτημα εθνικής ασφάλειας. «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Αν τηρείται η διαδικασία που ο νομοθέτης προβλέπει βεβαίως και σας αναφέρω μάλιστα. Σας αναφέρω μάλιστα επειδή το έχω σημειώσει, την περίμενα αυτή την ερώτηση, σας διαβάζω τι λέει ο εφαρμοστικός, ο εκτελεστικός νόμος του Συντάγματος, τι λέει το Σύνταγμά μας στο άρθρο 19. Λέει επί λέξει: Νόμος ορίζει τις εγγυήσεις υπό τις οποίες η δικαστική αρχή δεν δεσμεύεται από το απόρρητο για λόγους εθνικής ασφαλείας», συμπλήρωσε όταν η δημοσιογράφος τον ρώτησε ευθέως αν μπορούν να παρακολουθούνται μέλη του Κοινοβουλίου.

Δείτε το βίντεο:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook