Τήνος: Στο καταδρομικό Έλλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Μετέβη στη Μεγαλόχαρη (video)
Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τον εορτασμό της Κοίμησης της Θεοτόκου αλλά και στις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού, του καταδρομικού "Έλλη".
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην τορπιλάκατο Μυκόνιος όπου τον υποδέχτηκαν ο υπουργός εθνικής Αμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ
Η τορπιλάκατος Μυκόνιος θα ανοιχτεί στο λιμάνι και ο Πρωθυπουργός θα ρίξει στη θάλασσα ένα δάφνινο στεφάνι, φόρο τιμής στον τορπιλισμό του καταδρομικού «Έλλη».
Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός μετέβη στον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας Τήνου προκειμένου να παρακολουθήσει την Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Δεκαπενταύγουστος συνδέεται συνειρμικά με την Τήνο, όπου ο εορτασμός είναι διπλός, της Κοίμησης της Θεοτόκου και της επετείου του τορπιλισμού της «Έλλης», και πραγματοποιείται στο νησί με όλες τις τιμές.
Ανήμερα της γιορτής τελείται η Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας και κατά τη διάρκειά της, ως είθισται, ο αρχηγός του Ναυτικού και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης επιβαίνουν σε τορπιλάκατο και ρίχνουν στεφάνι στο σημείο όπου βυθίστηκε η φρεγάτα «Έλλη» κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στις 15 Αυγούστου 1940 από τους Ιταλούς. Οι τιμητικοί κανονιοβολισμοί, που ακούγονται εκείνη την ώρα στο λιμάνι, προέρχονται από το «Κανονάκι της Έλλης» που σώθηκε από το κουφάρι του καραβιού και συντηρήθηκε.
Ακολουθεί η λιτάνευση της ιερής εικόνας, που μεταφέρεται από άντρες του Πολεμικού Ναυτικού και την ακολουθούν οι μπάντες του Πολεμικού Ναυτικού και του Δήμου Τήνου οι οποίες παιανίζουν πένθιμα εμβατήρια, τιμητικά αγήματα, αρχιερείς και πλήθος κόσμου.
Η πομπή καταλήγει, στη μαρμάρινη εξέδρα, στην Πλατεία Παντανάσσης, όπου τελείται Δέηση και εκφωνούνται Πανηγυρικοί. Μετά τη λήξη τους, η πομπή συνοδεύει την ιερή εικόνα στην επάνοδό της στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας.
Ο ναός χτίστηκε στο σημείο όπου στις 30 Ιανουαρίου 1823 βρέθηκε η εικόνα του Ευαγγελισμού μετά το όραμα της μοναχής Πελαγίας. Η Παναγία της Τήνου είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις θυσίες της πατρίδας μας για ελευθερία, ενώ η εύρεση της εικόνας θεωρήθηκε από τους Έλληνες οπλαρχηγούς του 1821 συμβολική για την πορεία του αγώνα.
Δείτε το βίντεο
Ολες οι Ειδήσεις
- Κλέλια Ανδριολάτου: Ο χορός της με τιγρέ μπικίνι και οι πόζες με την αδερφή της στη Δομινικανή Δημοκρατία – Βίντεο
- Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Ακόμη και μέσα στην ημέρα η έκδοση της NAVTEX για την πόντιση του καλωδίου
- Άδωνις Γεωργιάδης: Χάκαραν το email του και παρήγγειλαν 150 Porsche, 50 Mercedes και 24 καραμπίνες, «θα κινηθώ νομικά» λέει
- Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Σόφιας 2-1: Πράσινο «τρένο» για οκτάδα!
- Χάποελ Μπερ Σεβά – ΟΦΗ 0-2: Διπλή «μπαλωθιά» και δεύτερη νίκη για τους Κρητικούς στο Europa League
- Ρώσοι εξτρεμιστές πίσω από τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις ανά την Ευρώπη: Υπογράφουν ως «Μαχητές του Ανδρικού Κράτους»
- Στον ΣΠΟΡ FM TV του Γιάννη Αλαφούζου το πακέτο των ευρωπαϊκών Κυπέλλων ποδοσφαίρου με €330 εκατ. για 4 χρόνια
- Η Ντορέττα Παπαδημητρίου έφτιαξε τορτελίνια – «Αυτό είναι άψητο, σαν αντίδωρο είναι», η αντίδραση του Γιώργου Γεροντιδάκη όταν δοκίμασε (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook