Η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την Τήνο το Δεκαπενταύγουστο αποτελεί προάγγελο του σχεδιασμού για τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

«Να σταθούμε δίπλα σε όσες όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Και με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο που έχουμε χαράξει για μια Ελλάδα της ευημερίας της αυτοπεποίθησης της κοινωνικής συνοχής», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η δήλωση αυτή αποτελεί και τον άξονα του σχεδιασμού των νέων μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Οι πολιτικές εκτιμήσεις είναι ότι έχουμε να κάνουμε με ταχεία αλλαγή αντζέντας και στροφή στην καθημερινότητα μέσω των ανακοινώσεων στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό με την επικρατούσα άποψη να λέει ότι πάμε σε πακέτο μέτρων, σε συνταξιούχους, εργαζομένους, ΑΜΕΑ Πολύτεκνους, Μονογονεικές οικογένειες, σε οικογένειες με παιδιά , επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ήδη το bigpost σας έδωσε με ρεπορτάζ πρόγευση σε προηγούμενες αναρτήσεις για τις νέες κοινωνικές παροχές που θα ανακοινωθούν.

1. Γενική αύξηση συντάξεων 5% – 6% .

2.Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ε που θα φέρει αύξηση σε 23 επιδόματα.

3. Αύξηση επιδόματος θέρμανσης.

5.Επιταγή ακρίβειας λόγω πληθωριστικών πιέσεων. σε 1.700.000 άτομα.

6. Άτοκα δάνεια και επιδότηση ενοικίου σε νέα ζευγάρια.

7.Μείωση 50% του τέλους επιτηδεύματος σε μπλοκάκια επαγγελματίες επιχειρήσεις και αγρότες.

8. Νέα μείωση φόρων.

9.Κατάργηση της έκτακτης εισφοράς

10.Πάγωμα ρήτρας με αυξημένα κονδύλια έως Αύγουστο του 23.

Ίσως έχουμε έκπληξη με αναδρομικά του ΣτΕ και Προσωπική διαφορά του ν Κατρούγκαλου, όπως και έκτακτη οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων κάτω των 1000.ε

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook