Το χρονοδιάγραμμα των συζητήσεων στη Βουλή για το θέμα των παρακολουθήσεων καθόρισε η διάσκεψη των προέδρων που συνεδρίασε σήμερα.

Tην Παρασκευή 26 Αυγούστου θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για το θέμα των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων , αποφάσισε σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Επίσης, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, την οποία στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη σύσταση εξεταστικής Επιτροπής.

Το Σώμα αποφάσισε επίσης ότι την Τετάρτη 24 Αυγούστου θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη.

Επίσης, τη Δευτέρα 29 Αυγούστου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, την οποία στηρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη σύσταση εξεταστικής.

Εξάλλου, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα συνεδριάσει την Τετάρτη 31 Αυγούστου ή την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου για την εξέταση της ίδιας υπόθεσης αλλά και για την διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ που αφορούν συνακροάσεις την περίοδο 2016. Οι σχετικές προτάσεις ζητούν την κλήση για ακρόαση του νυν και τεως διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη και Παναγιώτη Κοντολέοντα αντίστοιχα, του τέως γγ της κυβέρνησης Γρηγόρη Δημητριάδη, του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, της εισαγγελέως της ΕΥΠ Βασιλικής Βλάχου και των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Κυριάκου Πιερρακάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ προσανατολίζεται να ζητήσει την παρουσία και ακρόαση των πρώην διοικητών της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη (2015 – 19) και Θεόδωρου Δραβίλλα (2012 -15).

Όπως ανέφερε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας μετά το τέλος της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής η οποία συνεδρίασε προκειμένου να καθορίσει τον κοινοβουλευτικό οδικό χάρτη εξέτασης της υπόθεσης   επισυνδέσεων «η πρόταση της ΝΔ για διεύρυνση της χρονικής περιόδου βρίσκει υποστηρικτές. Από τις τοποθετήσεις διαπιστώνεται ότι ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση συμφωνούν για μεγαλύτερο χρονικό εύρος του ερευνητικού αντικειμένου της εξεταστικής που θα συγκροτηθεί».

Παράλληλα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μιλώντας με δημοσιογράφους σημείωσε ότι ο Περισσός «θεωρεί δεδομένο πως η έρευνα της εξεταστικής θα πάει προς τα πίσω χρονικά» προκειμένου να ερευνηθούν και οι καταγγελίες για συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο των κεντρικών γραφείων του κόμματος το 2016. Σε διαφορετική περίπτωση δεν απέκλεισε να υπάρξει ξεχωριστή πρόταση για σύσταση εξεταστικής από το ΚΚΕ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook