«Να μάθετε από την ιστορία» δήλωσε προκλητικά για το 1922 ο τούρκος υπουργός Άμυνας - «Σπαταλάνε σε όπλα τα χρήματα του ελληνικού λαού» ισχυρίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ

Εκτός ορίων εμφανίστηκε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης. Ανήμερα της επετείου της μάχης του Ματζικέρτ (26 Αυγούστου 1071), αλλά και τις ημέρες που συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο κ. Ακάρ έδωσε συνέντευξη στη Hurriyet από το γραφείο όπου ο Μουσταφά Κεμάλ είχε δώσει την εντολή επίθεσης κατά των ελληνικών δυνάμεων, απειλώντας την Ελλάδα.

«Αυτό το αρχηγείο δεν τα λέει όλα; Αυτές τις μέρες που γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη μεγάλη νίκη λέμε με σαφή τρόπο και ξεκάθαρα στην Ελλάδα ότι είδατε πόσο επώδυνο ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μάθετε από την ιστορία και να αποφύγετε νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

«Λέμε ότι έχετε 3 χιλιάδες νησιά, αλλά παρόλα αυτά έρχεστε κάτω από τη μύτη μας, στρατιωτικοποιείτε τα νησιά, διεκδικώντας 10 μίλια εναέριου χώρου παρά τα 6 μίλια χωρικών υδάτων. Είστε ακριβώς κάτω από τη μύτη μας και λέτε πως εμείς είμαστε επεκτατικοί!» υποστήριξε.

«Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το Aιγαίο και η ανατολική Mεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση» υποστήριξε.
«Είμαστε πραγματικά ειλικρινείς έτσι ώστε το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος να είναι ένας κοινός χώρος εργασίας μεταξύ των δύο χωρών και πάντα το ζητούμε αυτό. Δυστυχώς, δεν βλέπουμε ανταπόκριση. Στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο, δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας ούτε των αδελφών μας (Τουρκοκύπριοι) και δεν επιτρέπουμε εδώ ένα τετελεσμένο γεγονός. Εκεί, έγιναν οι υπολογισμοί, και το ερευνητικό μας πλοίο (σ.σ Αμπντουλχαμίντ Χαν) αυτή τη στιγμή κάνει εργασίες. Η φρεγάτα μας TCG GEDİZ συνοδεύει στην περιοχή Yörükler-1. Η ελπίδα μας είναι να μην κάνουν κανένα λάθος. Όλοι ξέρουν ότι αν κάνουν λάθος, θα ανταποδώσουμε πολλαπλά, και όλοι θα έπρεπε να το έχουν καταλάβει».

«Λέμε ότι ξεκίνησε ένα μάταιος κόπος εξοπλισμών στην Ελλάδα. Τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται σε όπλα και εξοπλισμό που έχουν ολοκληρώσει την ημερομηνία λήξης. Μεταχειρισμένα αεροπλάνα, μεταχειρισμένα τανκς, μεταχειρισμένα πυροβόλα, ό,τι έχουν, η Γαλλία τα πουλάει στην Ελλάδα και βγάζει χρήματα. Δεν θα φτάσετε πουθενά με αυτό όμως. Αν επιχειρείτε με αυτόν τον τρόπο να υπερασπιστείτε την Ελλάδα, αυτό είναι υπερβολικό για άμυνα. Δεν χρειάζεσαι τόσα πολλά όπλα για να αμυνθείς. Αλλά αν αυτό είναι εναντίον της Τουρκίας είναι πολύ λίγο!», κατέληξε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«’Οι Έλληνες πολιτικοί ξεδιάντροπα λένε Δεν υπάρχει στρατόπεδο Λαυρίου’, το αρνούνται. Αυτό το στρατόπεδο είναι ο προστάτης της FETO και το καταφύγιο των PKK/YPG, DHKP-C, αλλά λένε ‘δεν έχουμε τέτοιο πράγμα’. Αποτυπώθηκε επίσης στον Τύπο, υπάρχουν δηλώσεις των τρομοκρατών εκεί, όλα είναι ξεκάθαρα και ξεκάθαρα πώς αυτό το στρατόπεδο μετατράπηκε σε στρατόπεδο τρομοκρατών» υποστήριξε ακόμα ο Τούρκος υπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook