Δημοσκόπηση GPO: Μονοψήφια η διαφορά ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ – Πόσο επηρεάστηκαν οι ψηφοφόροι από τις παρακολουθήσεις
Την πρώτη δημοσκόπηση μετά την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις δημοσιεύει η εφημερίδα “ΝΕΑ Σαββατοκύριακο”.
Προβάδισμα 6,3 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η πανελλαδική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την GPO το διάστημα 22 – 24 Αυγούστου 2022 σε δείγμα 1.000 ατόμων, στον απόηχο των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη.
Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία, καταγράφει ποσοστό 31,4%, μειωμένο κατά 1,7% σε σχέση με την τελευταία μέτρηση της GPO, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αυξάνει το ποσοστό του κατά μία περίπου μονάδα και πηγαίνει στο 25,1%.
Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει άνοδο και αποτυπώνεται στο 12,1%, ενώ σχετικά σταθερά καταγράφονται τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ: 31,4% από 33,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
ΣΥΡΙΖΑ: 25,1% από 24,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 12,1% από 11,1% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
ΚΚΕ: 5,7% από 5,8% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
Ελληνική Λύση: 4,8% από 4,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση
Εκτός Βουλής μένουν ΜΕΡΑ25 με 2,1% από 2,3%, οι Έλληνες για Πατρίδα με 1,6% από 1,9%, και η Δημιουργία Ξανά με 1,2%
Την ίδια στιγμή το 10,1% δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμα τι θα ψηφίσει στις εκλογές.
Ως προς την καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού εξακολουθεί να προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42,7% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 32%. Ο… κανένας επιλέχθηκε από το 24,7%.
Ο Ανδρουλάκης «προσπέρασε» τον Τσίπρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 48,3% των πολιτών να απαντούν πως έχουν θετική γνώμη για αυτόν.
Στη δεύτερη θέση αναρριχάται ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συγκεντρώνει 41,5% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 37,2%.
Ανησυχία για την ενεργειακή κρίση – Πόσο επηρεάζουν την ψήφο οι παρακολουθήσεις
Στην ερώτηση για το ποιο ζήτημα θεωρούν οι πολίτες σημαντικότερο αυτή τη στιγμή για τη χώρα, η ενεργειακή κρίση καταλαμβάνει την πρώτη θέση με 36,7% και ακολουθεί η ακρίβεια με 36,3%. Η υπόθεση των παρακολουθήσεων απασχολεί το 9,7% των πολιτών.
Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στο ερώτημα αν η υπόθεση αυτή επηρεάσει την τελική επιλογή στις κάλπες, η πλειοψηφία, δηλαδή το 68,9% δηλώνει λίγο ή καθόλου. Συγκεκριμένα τους ψηφοφόρους της ΝΔ θα επηρεάσει λίγο ή καθόλου το 68.9%.
Το 82,5% των ψηφοφόρων δεν σκέφτονται να αλλάξουν τη ψήφο τους με βάση την εξέλιξη της υπόθεσης.
Παράλληλα, οι πολίτες σε ένα ποσοστό 58,3% δηλώνουν ότι πλήττεται η εμπιστοσύνη τους έναντι της κυβέρνησης και του κράτους. Από αυτόυς, το 32,9% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ και το 80,4% είναι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: Εφημερίδα “ΝΕΑ Σαββατοκύριακο”
Ολες οι Ειδήσεις
- Πάκσι – Παναθηναϊκός 1-2: Εχασε ένα τσουβάλι γκολ, αλλά έβαλε θεμέλια πρόκρισης
- Σύρος: Νεκρή νοσηλεύτρια του ΕΚΑΒ – Τη μαχαίρωσε ο σύζυγος της γυναίκας με την οποία καβγάδισε – «Πήγε να μας ληστέψει, ήμασταν σε άμυνα», λέει το ζευγάρι
- Ντινάμο Κιέβου – ΠΑΟΚ 2-3: Προβάδισμα πρόκρισης για τους Θεσσαλονικείς στον 3ο προκριματικό του Europa League
- Βίντεο – ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο Αιγύπτιος βγαίνει από το γραφείο του Σταύρου Γεωργίου μετά τη δολοφονία με το λάπτοπ του δικηγόρου στο χέρι
- Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 28χρονο Αιγύπτιο που σκότωσε τον Σταύρο Γεωργίου
- Μητσοτάκης από Γρεβενά: Η Ελλάδα των ημιτελών έργων είναι παρελθόν – Με τον Ε65 επιδεικνύουμε ότι η Ελλάδα αλλάζει καθημερινά (βίντεο)
- Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Άγνωστο αν το θύμα πρόλαβε να αμυνθεί –Ο 28χρονος τον χτυπούσε τόσο δυνατά, που τραυματίστηκε στο χέρι και πήγε σε νοσοκομείο (βίντεο)
- Λένα Φλυτζάνη: Η έκπληξη των συναδέλφων της στον ΣΚΑΪ για τα γενέθλια της – Το βίντεο που δημοσίευσε
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook