Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πάμε πρόσω ολοταχώς για αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις δεύτερες τουλάχιστον εκλογές, καθώς η αυτοδυναμία θεωρείται δύσκολη.

Όπως όλα δείχνουν και από τις δηλώσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών ο κύβος ερίφθη για την αλλαγή του εκλογικού νόμου!

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του big post και μετά την μη διάψευση σήμερα του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ Οικονόμου στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΙ με τον Γιώργο Αυτιά «ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει αλλαγή του εκλογικού νόμου» οι εξελίξεις στο θέμα αυτό έχουν ως εξης:

1. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει 3 εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου .

2. Υπερισχύει ο νόμος Παυλόπουλου, σύμφωνα με τον οποίο το πρώτο κόμμα λαμβάνει μπόνους 50 εδρών.

3. Με το νόμο Παυλόπουλου και αν η απόσταση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι 9 μονάδες εδραιώνεται η αυτοδυναμία με δεύτερες ή ακόμη και τρίτες εκλογές.

4. Το κυβερνητικό αφήγημα θα είναι «δώσε μου αυτοδυναμία να συνεχίσω να διαχειρίζομαι σωστά την οικονομία».

5. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα «πετάξει το γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα με το επιχείρημα «αφού λές ότι είσαι πρώτος…γιατί αρνείσαι να συμφωνήσεις μαζί μας;»

6 Την αλλαγή του εκλογικού νόμου ζητούν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ καθώς τουλάχιστον 10 θα επανεκλεγούν .

7 Αποφεύγεται η περιπέτεια των κυβερνήσεων σύμπραξης.

8 Το γεγονός των υποκλοπών και η διάρρηξη των σχέσεων Μητσοτάκη- Ανδρουλάκη οδήγησε σ αυτή την εξέλιξη…που ουδόλως ο κ Τσίπρας επιθυμεί, αφοί η ΝΔ ώς πρώτο κόμμα σταθερά θα κρατήσει το προνόμιο να ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook