Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας στέλνει η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά με συνέντευξη της στην εφημερίδα Καθημερινή.

Η Γαλλίδα υπουργός Εξωτερικών, Κατρίν Κολονά, φθάνει σήμερα στην Αθήνα έπειτα από επίσκεψη στην Αγκυρα και το μήνυμα της την αδιαπραγμάτευτη στήριξη της Γαλλίας προς τη χώρα μας, είναι ξεκάθαρο.

«Η Γαλλία είναι πάντοτε σαφέστατη και αλληλέγγυα οποτεδήποτε αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», είπε απαντώντας σε ερώτηση για τις απειλές που εκτοξεύει συστηματικά η ηγεσία της γείτονος. Η κ. Κολονά υπογραμμίζει, επίσης, ότι θα πρέπει να επιδειχθεί απόλυτα σθεναρή στάση απέναντι σε όσους επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν τις μεταναστευτικές ροές ως μέσο αποσταθεροποίησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας πραγματοποιείται εν μέσω νέων απειλών από την Αγκυρα, στις οποίες η Αθήνα απαντάει με την απόφαση να προχωρήσει σε άμεση και λεπτομερή ενημέρωση των εταίρων για τις απειλές κατά της εδαφικής ακεραιότητας που εκτοξεύονται από την τουρκική ηγεσία.

Η σύμπραξη των ενόπλων δυνάμεων Γαλλίας – Ελλάδας καθιερώθηκε ως στρατηγική εταιρική σχέση και λειτουργεί προς όφελος των συμμάχων τους. Το μήνυμα αυτό στέλνει με αποκλειστική συνέντευξη στην «Κ» η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά, η οποία φθάνει σήμερα στην Αθήνα έπειτα από επίσκεψη στην Αγκυρα. Η Γαλλίδα αξιωματούχος τονίζει ότι εγείρει ερωτήματα η τουρκική αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας και καλεί σε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα σε δύο «συμμαχικές και γειτονικές χώρες».

Υπογραμμίζει σε κάθε περίπτωση ότι το Παρίσι θα βρίσκεται στο πλευρό της Αθήνας «οποτεδήποτε αμφισβητείται η ελληνική κυριαρχία, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει». Η κ. Κολονά προσάπτει ευθέως στην Τουρκία αλλά και στη Λευκορωσία ότι εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό με πρόθεση να αποσταθεροποιήσουν την Ευρωπαϊκή Ενωση, προτρέποντας για «απόλυτα σθεναρή στάση απέναντι σε όσους χρησιμοποιούν την ανθρώπινη δυστυχία σαν πολιτικό όπλο». Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό σοκ ως απότοκο της ουκρανικής κρίσης μιλάει για τίμημα το οποίο αναγκαστικά θα πληρώσει η Ευρώπη προκειμένου να υπερασπιστεί τις αξίες της απέναντι στη Ρωσία. Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την ενεργειακή στροφή της Ε.Ε. αλλά και την αποχώρηση της γαλλικής Total από το οικόπεδο της Κρήτης, η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας τάσσεται υπέρ της απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο μέσω ΑΠΕ και πυρηνικής ηλεκτροπαραγωγής, διαβλέποντας «καλή θέση» της Ελλάδας στο σχέδιο για την ανάπτυξη πράσινης ενέργειας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook