Η κυβέρνηση επιχειρεί να συσκοτίσει το θέμα της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη υποστήριξε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο πρώτο Πρόγραμμα.

Ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και στην εκπομπή Πρωινές Διαδρομές για το θέμα της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση επιχείρηση συμψηφισμού.

«Εξαρχής εμείς στο ΠΑΣΟΚ δηλώσαμε πως συγκεκριμένες καταγγελίες και συγκεκριμένα περιστατικά παρακολουθήσεων θα πρέπει να κατατεθούν στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν. Και προβήκαμε σε αυτές τις διευκρινίσεις, γιατί η κυβέρνηση γενικώς και αορίστως μιλούσε για χρονική επέκταση της έρευνας μια δεκαετία πριν. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός κατά την σχετική συζήτηση στη Βουλή επικαλέστηκε συγκεκριμένα ονόματα, τα οποία ωστόσο διέψευσαν τις καταγγελίες του κ. Μητσοτάκη, ο ένας μετά τον άλλον. Η δική μας πρόταση – εκτός από την αδιαμφισβήτητο γεγονός της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη και του κ. Κουκάκη – περιλάμβανε και την εξέταση της καταγγελίας του ΚΚΕ, περί παρακολούθησης του τηλεφωνικού του κέντρου, η οποία – θυμίζω ότι –επεκτείνεται και στη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης, τόνισε ο Επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής για το θέμα της διερεύνησης της εξεταστικής για την υπόθεση Πιτσιόρλα».

«Θέλουμε, ωστόσο, να αποφευχθεί μία απόπειρα συμψηφισμού των διαφόρων υποθέσεων παρακολούθησης, γιατί βλέπουμε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να συσκοτιστεί το όλο θέμα, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι και στην επιτροπή των Θεσμών και Διαφάνειας οι κυβερνητικοί αρμόδιοι προσπαθούσαν να «κρυφτούν» πίσω από το απόρρητο. Από την άλλη είναι φανερό ότι η κυβερνητική παράταξη προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, επί θητείας της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς, όμως, σαν ΠΑΣΟΚ εγγυόμαστε ότι όλες οι υποθέσεις επί κυβέρνησης κ. Μητσοτάκη θα διαλευκανθούν και ότι θα χυθεί άπλετο φως», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις δήλωσε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι η μοναδική παράταξη που σταθερά ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις σε σχέση με το τελευταίο του εκλογικό ποσοστό. Όταν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σήκωσε το θέμα της απόπειρας παγίδευσης του τηλεφώνου του από την ΕΥΠ, δεν το έκανε για να αποκομίσει εκλογικά οφέλη, αλλά γιατί αποτελεί κομβικό ζήτημα Δημοκρατίας και λειτουργίας των θεσμών. Το θέμα των παρακολουθήσεων της ΕΥΠ αποτελεί ένα πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση, παρά τις αόριστες εξαγγελίες της, όσο και την προσπάθεια επικοινωνιακού χειρισμού της υπόθεσης, δεν έχει πείσει για την «αθωότητά» της. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να επιμερίζει τις ευθύνες των παρακολουθήσεων, όταν δυο δημοσκοπήσεις τον δείχνουν να ευθύνεται με ποσοστό 60%. Το θέμα των υποκλοπών απασχολεί τον κόσμο και, μάλιστα, τον απασχολεί πολύ. Όπως, βέβαια, τον απασχολούν επίσης και τα θέματα της καθημερινότητας, που συμπεριλαμβάνουν τον πληθωρισμό και την ακρίβεια στα καύσιμα, στην ενέργεια και στα τρόφιμα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook