Με έμφαση στην οικονομία και την ενεργειακή κρίση τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 86ης ΔΕΘ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα αναμένεται να δώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο μείζον θέμα κυβερνητικής σταθερότητας και της ανάγκης μιας ισχυρής κυβέρνησης η οποία θα μπορέσει να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπη η κοινωνία το επόμενο διάστημα.

Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά. Όλα μπορεί να γκρεμιστούν, τόνισε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του από το Βελλίδειο στο πλαίσιο των εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

Με αναφορές στη μικρασιατική καταστροφή ξεκίνησε την ομιλία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στεκόμαστε με σεβασμό σε όλους εκείνους που έβαλαν τα θεμέλια για μια ισχυρή Ελλάδα. Εναν αιώνα μετά η πατρίδα μας πήγε μπροστά. Ο τόπος είναι ελεύθερος, κυρίαρχος και ανεξάρτητος, αναπνέοντας τον αέρα μιας Δημοκρατίας που τους παρέχει ευκαιρίες. Οι γονείς της ήττας είναι πάντα ο διχασμός. Βρισκόμαστε ξανά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι. μετά από 12 χρόνια μνημονίων η Ελλάδα έχει ανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία. Σε τρία χρόνια ξεπεράσαμε την πανδημία, αντιμετωπίσαμε το μεταναστευτικό. Ποτέ στη μεταπολίτευση καμία κυβέρνηση δεν κλήθηκε να αντιμετωπίσει τόσες προκλήσεις. Η πατρίδα είναι πολύ πιο ισχυρή από τότε που ο λαός μας εμπιστεύτηκε.

Υπάρχουν νέα σύννεφα: Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, στη σύνθετη συγκυρία η πατρίδα πρέπει να πάρει ιστορικές αποφάσεις. Η Σμύρνη είναι το παράδειγμα. Με έργα και αποτέλεσμα υποδεχόμαστε το μήνυμα της Σμύρνης και όχι με χολή όπως η άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Οι επόμενοι μήνες είναι προεκλογικοί- Ή δίνουμε δεύτερη ευκαιρία στην πρόοδο ή ρισκάρουμε δεύτερη φορά στη συμφορά. Όλα μπορεί να γκρεμιστούν. Ο λαός έμαθε και ξέρει το δρόμο που θα διαλέξει. Μετά τη νίκη της ΝΔ έθετα πέντε όρους για την ανάπτυξη της πατρίδας: Δουλειές, ψηφιακό κράτος δίπλα στον πολίτη, υγεία και παιδεία. θυμάμαι καλά την πρώτη μου παρουσία στην Έκθεση. Διέκρινα και την αμφιβολία σε όσους με άκουγαν.

Τόσα και τόσα είχαν ακουστεί, για να ακολουθήσουν κυβιστήσεις, έργα σε μουσαμάδες: Είμαι ενώπιόν σας και σας απαντώ ότι εκείνα που έλεγα τότε έγιναν και γίνονται. Οι πολίτες πληρώνουν μικρότερο φόρο, καταβάλουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ κατά 35%, ο φόρος των επιχειρήσεων και οι ασφαλιστικές εισφορές μειώθηκαν και κανείς, σχεδόν δεν επιβαρύνεται όταν μεταβιβάζει την περιουσία του στα παιδιά του. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 8,3% στο πρώτο εξάμηνο. Η εκτίμηση είναι ότι η ανάπτυξη για το τρέχον έτος θα ξεπεράσει το 5%. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν, οι επενδύσεις ξεπέρασαν τα πέντε δισ. Ανοδική πορεία έχει και ο τουρισμός. Το είπαμε, το κάναμε: Ολα αυτά δικαιώνουν τις επιλογές και το σύνθημά μας.

Είχαμε δραστική μείωση των κόκκινων δανείων. Εχουμε έργα ΣΔΙΤ, οδικά δίκτυα που συνδέουν την επικράτεια, αρδευτικά έργα σε κάθε περιφέρεια. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μεγάλο εργοτάξιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook