ΣΥΡΙΖΑ: Κύκνειο άσμα Μητσοτάκη – Ο πρωθυπουργός της ακρίβειας και των υποκλοπών έχει τελειώσει

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος πρωθυπουργός και αυτό το γνωρίζουν ακόμη και όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Βελλίδειο», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:
Ο πρωθυπουργός των υποκλοπών και της ακρίβειας πραγματοποίησε σήμερα τη τελευταία του ομιλία στη ΔΕΘ. Στο κύκνειο άσμα του προσπάθησε με πολύ κόπο και ιδρώτα να περιγράψει μια φωτεινή Ελλάδα του ίδιου και των φίλων του που έχουν ρημάξει τα δημόσια ταμεία. Για τους εργαζόμενους, όμως, τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες απλά προανήγγειλε ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση, ανέχεια και αδιέξοδα.
Έκανε μια προεκλογική ομιλία, μήπως και πείσει τους βουλευτές και το κόμμα του, που αρνούνται να τον υπερασπιστούν στο ζόφο που έχει πνίξει την πολιτική ζωή της χώρας.
Πρώτον, τον ενημερώνουμε ότι «η Ελλάδα πλησιάζει να γίνει ευρωπαϊκή χώρα» γιατί ο ίδιος και το παρακράτος του όποτε και αν γίνουν εκλογές θα αποτελέσουν παρελθόν. Αφιέρωσε μισή φράση για το όργιο παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων, κάνοντας λόγο για «επιχειρησιακό λάθος». Δεν διευκρίνισε όμως εάν το λάθος ήταν ότι μας άκουγε όλους ή ότι τον καταλάβαμε.
Δεύτερον, επιβεβαίωσε πως ο ίδιος είναι ο υπ’ αριθμόν 1 παράγοντας πολιτικής αστάθειας και προανήγγειλε εμμέσως νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, επιβεβαιώνοντας πως κάνει τους θεσμούς και το Σύνταγμα κουρέλι ανά πάσα στιγμή, μόνο και μόνο για να πείσει τους βουλευτές του πως υπάρχει ελπίδα να ξανά είναι πρωθυπουργός. Μάταια, όμως γιατί καμία τέτοια ελπίδα δεν υπάρχει. Ο κ. Μητσοτάκης είναι απερχόμενος πρωθυπουργός και αυτό το γνωρίζουν ακόμη και όσοι βρέθηκαν σήμερα στο Βελλίδειο.
Τρίτον, την ώρα που έρχεται νέος Αρμαγεδδώνας ακρίβειας στην Ελλάδα του αρνητικού ρεκόρ πληθωρισμού, ο κ. Μητσοτάκης ήταν μία από τα ίδια : καμία παρέμβαση στην αγορά ενέργειας, παρά μόνο επιδότηση της αισχροκέρδειας από τις τσέπες των πολιτών και τα τρομακτικά έσοδα από τους έμμεσους φόρους και την οικονομική αφαίμαξη των νοικοκυριών. Καμία παρέμβαση για πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα για να μειωθούν οι τιμές. Μία από τα ίδια δηλαδή σε ακόμη χειρότερες συνθήκες.
Τέταρτον, συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη που «πουλάει» αυξήσεις στις συντάξεις με τη ρύθμιση του 2017 του ΣΥΡΙΖΑ, που τις προέβλεπε από τότε για το 2023. Αντί για ψέματα, όμως, οι συνταξιούχοι περίμεναν να τους αποδώσει τα αναδρομικά που τους έκλεψε για δεύτερη φορά η ΝΔ.
Ο κ. Μητσοτάκης της ακρίβειας και των υποκλοπών έχει πολιτικά τελειώσει. Το κρίσιμο είναι να φύγει μια ώρα αρχύτερα προτού τελειώσει μαζί του και η χώρα.
Ολες οι Ειδήσεις
- Επιχείρηση «Ιστός Αράχνης»: Πάνω από 18 μήνες η Ουκρανία προετοίμαζε την επίθεση στις ρωσικές αεροπορικές βάσεις – Η ανάρτηση Ζελένσκι
- Ελένη Βουλγαράκη – Φώτης Ιωαννίδης: Σε γάμο φίλων τους – Φωτογραφίες
- Ιωάννα Τούνη: “Προτιμώ άντρες που βγάζουν πιο πολλά λεφτά από εμένα”
- Σοκ στην ΕΛΑΣ: Αυτοκτόνησε αστυνομικός από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών
- Οι συγκλονιστικές δηλώσεις του Ενρίκε για την κόρη του – Έκλαιγαν οι δημοσιογράφοι (βίντεο)
- Μις Κόσμος 2025: Η Όπαλ Σουτσάτα Τσουάνγκσρι από την Ταϋλάνδη η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο (βίντεο)
- Aγρίνιο: Στο νοσοκομείο 65χρονη από τσίμπημα αράχνης – Της χορηγήθηκε αντίδοτο
- Γαλλία: Νύχτα χάους – Δύο νεκροί, 200 τραυματίες κατά τη διάρκεια εορτασμών για τη νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League – Πάνω από 550 συλλήψεις (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook