Μητσοτάκης: «Η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ανδρουλάκη με κάνει να πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ»
Στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού χωρίς το πρώτο κόμμα που θα είναι η ΝΔ , αναφέρθηκε ο πτρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ .
«κρύβει» το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης που δεν απηχεί την βούληση του Ελληνικού λαού καθώς – όπως είπε – αν και η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα με διαφορά ενδεχομένως να δοθεί η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού από ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΜεΡΑ25 – ΚΚΕ. Παράλληλα εκτίμησε πως η στάση του κ. Νίκου Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ είναι «πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ».
«Θέλω να γνωρίζουν οι Ελληνες πολίτες ότι μετά την πρώτη κάλπη υπάρχει πιθανότητες συγκρότησης κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, την στήριξη του Ανδρουλάκη, την στήριξη του Βαρουφάκη και ενδεχομένως την στήριξη – ανοχή του κ. Κουτσούμπα. Θέλω να το γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ότι αυτό είναι μια πιθανότητα με την ΝΔ μακρά πρώτο κόμμα. Εχω επιφυλάξεις για το αν αυτό απηχεί την βούληση του ελληνικού λαού» ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής έχει εξίσου κρίσιμα πολιτικά χαρακτηριστικά απαντώντας με τον τρόπο αυτό σε όσους ενδεχομένως να επιλέξουν την αποχή με το σκεπτικό ότι η μόνη πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης περνά μέσα από τις δεύτερες εκλογές.
«Μαθηματικά τουλάχιστον υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή. Το λέω γιατί όλη η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ανδρουλάκη με κάνει να πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η προσπάθεια ίσων αποστάσεων δεν ανταποκρίνεται στα ειλικρινή αισθήματα και τις προθέσεις του κ. Ανδρουλάκη» είπε.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ποιος είναι ο Βέλγος συλλέκτης των φωτογραφιών της Καισαριανής – Έχει πουλήσει πάνω από 47.000 αντικείμενα του Τρίτου Ράιχ (βίντεο)
- Στη φυλακή 55χρονη για παρενόχληση δημοσιογράφου επί 15 χρόνια: Της έστελνε δώρα, τηλεφωνούσε και της ζητούσε να βγουν
- Αριάν Λαμπέντ: Σοκάρει η σύζυγος του Γιώργου Λάνθιμου – «Έχω υποστεί δύο βιασμούς και ανεπιθύμητα αγγίγματα στην εφηβεία»
- Η Κωνσταντοπούλου λέει ότι η Καρακίτσου ψεύδεται και δεν έχει εργαστεί στην Πλεύση Ελευθερίας τον τελευταίο χρόνο
- Σαμαράς σε Τασούλα: Έχει κατανοήσει η κυβέρνηση ότι “ξεπλένει” την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς πολιτικής σκηνής;
- Ανακοινώθηκε η σύνθεση του δικαστηρίου για την κύρια δίκη της τραγωδίας των Τεμπών, στις 23 Μαρτίου στη Λάρισα
- 60 χρόνια ΕΡΤ – Η ιστορία συνεχίζεται στην ΕΡΤ της νέας εποχής: Η δημόσια τηλεόραση γιορτάζει με σειρά δράσεων, την Καθαρά Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2026
- MasterChef 10: Απόψε (17/2) στις 21:00 το Τεστ Δημιουργικότητας – Δείτε το τρέϊλερ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook