Δεν φτάνουν οι επιθετικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας, άρχισαν και τα παράπονα του Τουρκικού Τύπου προς τις ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών F-16 στην έκδοση Viper.

“Ενώ οι ΗΠΑ παρεμποδίζουν την Τουρκία, ακόμα και στην παράδοση ανταλλακτικών, ήδη παρέδωσαν δύο F-16, και θα παραδώσουν άλλα 81” αναφέρει η Μιλιέτ., όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.

Από την πλευρά της, η εφημερίδα Σοτζού σημειώνει ότι “η Ελλάδα παρέλαβε δύο F-16 τα οποία εκσυγχρονίστηκαν με την υποστήριξη των ΗΠΑ”.

Από την πλευρά της, η Α Χαμπέρ αναφέρει ότι “μετά τις κρίσεις που συνέβησαν με την Ελλάδα ήρθε η παρέμβαση των ΗΠΑ εναντίον της Τουρκίας. Εκσυγχρονίζουν 83 F-16 και ήδη παραδίδουν τα δύο”.

Τα ελληνικά αεροσκάφη είναι όντως από τα πλέον προηγμένα F-16 στην Ευρώπη.

Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, που σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) παρέδωσαν σήμερα από κοινού στην Πολεμική Αεροπορία τα δύο πρώτα μαχητικά F-16 Viper, «τα αεροσκάφη επιτρέπουν στην Πολεμική Αεροπορία να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις αναδυόμενες απειλές στην περιοχή και να επιχειρεί ως μέρος συμμαχικών αποστολών παγκοσμίως».

Συγκεκριμένα, τα κύρια συστήματα που αναβαθμίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνουν τα εξής:

• Ραντάρ AESA APG-83
• Νέος Modular υπολογιστής Αποστολών (MMC-7000AH), ADT
• Νέες οθόνες πληροφοριών και απεικόνισης ανάμεσα στα ποδωστήρια
• Νέο APX-126 AIFF με δυνατότητα mod 5
• Ενσωμάτωση SNIPER POD, βλημάτων SASSM και PaveWay II
• Δυνατότητα Link-16

Υπενθυμίζεται ότι πέραν των εκσυγχρονισμένων F-16, η Ελλάδα αποκτά ήδη και υπερσύγχρονα μαχητικά Rafale, ενώ εξετάζει και την απόκτηση F-35, ενώ το 2025 θα παραλάβει τις φρεγάτες Belharra.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook