Μιλιέτ: Κονβόι 70.000 προσφύγων από τη Συρία ετοιμάζεται να ξεκινήσει για την Ευρώπη
Το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Μιλιέτ γράφει ότι οι πρόσφυγες θα κινηθούν το επόμενο διάστημα προς την Ευρώπη
Με πρωτοσέλιδο τίτλο : «Καραβάνι με πρόσφυγες» η εφημερίδα -αναδημοσιεύοντας πληροφορίες που μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP την Δευτέρα- αναφέρει πως ομάδα Σύρων που ζει στην Τουρκία, οργανώνει μεταφορά προσφύγων συμπατριωτών τους προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με νέο προσφυγικό κύμα, έναν νέο Έβρο, απειλεί η Τουρκία την Ελλάδα δια των ΜΜΕ της γείτονος, στον απόηχο του ραπίσματος που δέχθηκε από τις ΗΠΑ και τον Εμανουέλ Μακρόν για τις προκλήσεις της.
Επικαλούμενη ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εφημερίδα Μιλιέτ στο σημερινό πρωτοσέλιδό της γράφει για «κονβόι προσφύγων». Αναφέρεται σε γκρουπ στο Telegram και στο Facebook, τα οποία παρακολουθούν περίπου 70.000 πρόσφυγες, κυρίως από τη Συρία, στα οποία ετοιμάζονται ομάδες από 50 άτομα η κάθε μια για να ξεκινήσουν ένα νέο προσφυγικό κύμα. «Καταλαβαίνετε πού θα πάει αυτό το προσφυγικό κύμα» σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης. Μάλιστα, η τοποθεσία των γκρουπ βρίσκεται σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης. Στόχος είναι να φύγουν από την Τουρκία.
«Ζήσαμε ήδη ένα προσφυγικό κύμα… Η είδηση χρειάζεται μεγάλη προσοχή» τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια στον Έβρο ξεκίνησαν στις 28 Φεβρουαρίου 2020 όταν η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι προχωράει μονομερώς στο άνοιγμα των συνόρων της προς την Ελλάδα για να περάσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες που επιδιώκουν να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες μετανάστες έφθασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του ποταμού Έβρου. Η διακίνηση έγινε μέσω λευκών λεωφορείων και ταξί.
Σημειώνεται πάντως ότι έκτοτε ο φράχτης του Έβρου έχει επεκταθεί και εξοπλιστεί με ηλεκτρονικά συστήματα παρακολούθησης της συνοριογραμμής.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ηρακλής – Ατρόμητος 1-1: Μια ανάσα από την ανατροπή ο Γηραιός, ακυρώθηκε γκολ του Μάρκες στο 90+4′
- Γιώργος Μαζωνάκης: Σε «λαϊκή αγρυπνία» στη Νίκαια η σορός του από το απόγευμα της Κυριακής – Τη Δευτέρα η κηδεία
- Η «Καθημερινή της Κυριακής»
- Το «Πρώτο Θέμα» της Κυριακής
- Η «Realnews» της Κυριακής
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ 0-1: Κρητική μπαλωθιά στο ντεμπούτο του Ιμανόλ και… αποθέωση για Μεντιλίμπαρ!
- Ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής»
- Το «Documento» της Κυριακής
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook