H απάντηση της Ελληνικής Ακτοφυλακής στους ισχυρισμούς της Τουρκίας για νέες επαναπροωθήσεις μεταναστών από το ελληνικό Λιμενικό.

Διάψευση εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σχετικά με ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής για υποτιθέμενη επαναπροώθηση μεταναστών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας.

«Το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά την ανακοίνωση της Τουρκικής Ακτοφυλακής που αναφέρεται σε φερόμενη εμπλοκή της Ελληνικής Ακτοφυλακής σε περιστατικό υποτιθέμενης επαναπροώθησης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι αλλοδαπών στην θαλάσσια περιοχή της Μαρμαρίδας, εντός Τουρκικών Χωρικών Υδάτων».

Τι ισχυρίζεται η Τουρκία

Οι αναφορές από τα τουρκικά ΜΜΕ και την ακτοφυλακή της γειτονικής χώρας, που κυκλοφόρησαν το απόγευμα της Τρίτης, έκαναν λόγο για «επαναπροωθώσεις μεταναστών από την Ελλάδα», οι οποίες είχαν σαν συνέπεια τον θάνατο «έξι ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δυο βρέφη, τρία παιδιά και μια γυναίκα».

Στο θέμα που αναπαράγουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρεται πως «παράτυποι μετανάστες απωθήθηκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα στα ανοικτά των ακτών του Αιγαίου από ελληνικά στοιχεία».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος της Τουρκίας, «στις 00.10 της Τρίτης, δυο σκάφη του Λιμενικού αναπτύχθηκαν μετά από πληροφορία ότι υπήρχε ομάδα παράτυπων μεταναστών σε σωσίβιες λέμβους στα ανοικτά της Μαρμαρίδας. Τα πληρώματα διέσωσαν 66 παράτυπους μετανάστες σε 3 σωσίβιες λέμβους».

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από τους παράτυπους μετανάστες, ένα ελικόπτερο του λιμενικού, ένα αεροπλάνο και ένα σκάφος κατευθύνθηκαν στην περιοχή αφού έγινε γνωστό ότι οι μετανάστες απωθήθηκαν στα τουρκικά χωρικά ύδατα μέσα σε σωσίβιες λέμβους από τα ελληνικά στοιχεία. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών έρευνας και διάσωσης, διασώθηκαν άλλοι 7 παράτυποι μετανάστες που βρίσκονταν σε μια ημιβυθισμένη σωσίβια σχεδία και εντοπίστηκαν οι σοροί 6 μεταναστών, μεταξύ των οποίων 2 μωρά, 3 παιδιά και μια γυναίκα» ανέφερε η ενημέρωση του τουρκικού Λιμενικού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook