Σε ένα νέο κρεσέντο παραλογισμού και διαστρέβλωσης της ιστορίας, επιδίδεται το τουρκικό ΥΠΕΞ.

Mε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ φτάνει στο σημείο να κατηγορήσει την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για την Μικρασιατική Καταστροφή και ότι ήταν αυτή που έχει προχωρήσει και στο παρελθόν αλλά και τώρα με το προσφυγικό σε «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Επιχειρώντας να συνδέσει την Μικρασιατική Καταστροφή με το μεταναστευτικό, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Ελλάδα «δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις ανελέητες πράξεις της, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθαίνουν, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ γυναικών και παιδιών, ακόμη και σήμερα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού Εξωτερικών

«Μέσα από μη ρεαλιστικές, παράλογες δηλώσεις και δραστηριότητες των ελληνικών αρχών με την ονομασία της ‘μικρασιατικής καταστροφής’, έχει ως στόχο να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει την ήττα του ελληνικού στρατού κατά την εισβολή στην Ανατολία ως αποτέλεσμα της περιπέτειάς του πριν από 100 χρόνια και τα βάρβαρα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας όπως και για να διαστρεβλώσει τα ιστορικά δεδομένα και να παραπλανήσει τη δική της κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινότητα.

»Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 59 της Συνθήκης της Λωζάννης, η Ελλάδα αναγνωρίζει την υποχρέωση αποκατάστασης των ζημιών που προκύπτουν από τις ενέργειες του ελληνικού στρατού ή διοίκησης στην Ανατολία, αντίθετες με τους κανόνες του πολέμου», λόγω των μαζικών δολοφονιών και καταστροφών που έχει διαπράξει κατά του άμαχου πληθυσμού στην Ανατολία. Θυμίζουμε για άλλη μια φορά ότι αποδέχτηκε τα εγκλήματα που διέπραξε κατά της ανθρωπότητας και καταδικάστηκε σε αποζημίωση.

»Όλος ο κόσμος είναι μάρτυρας ότι η Ελλάδα, που δεν πήρε ποτέ μάθημα από την ιστορία, συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με τις ανελέητες πράξεις της, αφήνοντας αβοήθητους μετανάστες να πεθαίνουν, χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ γυναικών και παιδιών, ακόμη και σήμερα.

»Η Τουρκία θα συνεχίσει να υπενθυμίζει στην Ελλάδα -που προσπαθεί με ψέματα να διαστρεβλώσει τα ιστορικά γεγονότα- τα μελανά σημεία της ελληνικής ιστορίας και σήμερα, και να λέει την αλήθεια στη διεθνή κοινότητα.
»Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να χρησιμοποιήσει την κοινή λογική και να σταματήσει να υποκινεί το μίσος μέσω της παραποίησης των γεγονότων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook