«Αυτό που χρειάζεται σήμερα για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με το ΚΚΕ μπροστά, δυνατό είπε ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, από το βήμα της 86ης ΔΕΘ και συμπλήρωσε : «Καμιά αναμονή λοιπόν, δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας. Καμιά ανοχή. Γιατί δεν έχει πλέον καμιά αντοχή».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ μεταξύ άλλων παρουσίασε δεκαπέντε θέσεις του κόμματος για έξοδο από την κρίση και την ακρίβεια, «απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα»

«Ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ, πριν από λίγες μέρες, πανηγύρισε ότι, σχετικά με την προσέλκυση επενδύσεων και την αξιοποίηση των κοινοτικών ταμείων, η Ελλάδα πέτυχε το 2021 ρεκόρ σε επίπεδο 30ετίας!!! Μάλιστα. Δεν μας είπε όμως τι κέρδισαν με αυτό το ρεκόρ οι εργαζόμενοι και ο λαός; Όλοι ξέρουμε την απάντηση. Η προσέλκυση επενδύσεων συμβαδίζει με τη θυσία των δικαιωμάτων του λαού στο βωμό του κέρδους» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το «αποδεικνύει η αλυσίδα των αντεργατικών νόμων, με κορυφαίο το νόμο Χατζηδάκη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας.

«Αφήστε λοιπόν όλοι σας, έξω από τα βρώμικα παιχνίδια σας, το ΚΚΕ» διαμήνυσε παράλληλα απ’ το βήμα της 86ης ΔΕΘ ο Δημήτρης Κουτσούμπας σχολιάζοντας τα περί «πολιτικής τερατογένεσης» του Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Το ΚΚΕ, το ξέρετε καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός, δεν πρόκειται, όχι να σας στηρίξει, αλλά ούτε και να σας ανεχτεί σε μία τέτοια κυβέρνηση της συμφοράς για το λαό, όπως δεν το έκανε όλα αυτά τα χρόνια», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών.

«Αυτά που ενώνουν σήμερα τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα άλλα αστικά κόμματα, είναι πολύ περισσότερα, από αυτά που τους χωρίζουν. Και μια χαρά θα μπορούσαν να φτιάξουν την επόμενη αστική κυβέρνησή τους -και αριθμητικά και κυρίως πολιτικά- αν αυτό το απαιτήσει το κεφάλαιο και οι σύμμαχοί του. Κι αυτό το ξέρει και το παραξέρει και ο κ. Μητσοτάκης, που μίλησε για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης, την οποία τη χαρακτήρισε ως “πολιτική – τερατογένεση”, χώνοντας με κουτοπονηριά μέσα και το ΚΚΕ!» σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας.

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και η αισιοδοξία είναι ένα νέο αγωνιστικό ξεκίνημα, με το ΚΚΕ μπροστά, δυνατό. Καμιά αναμονή λοιπόν, δεν πρέπει να δείξει ο λαός μας. Καμιά ανοχή. Γιατί δεν έχει πλέον καμιά αντοχή», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και για αυτό χρειάζεται ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».


Ο κ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι για την ενεργειακή φτώχεια και την ακρίβεια, υπεύθυνες είναι οι ίδιες οι κατευθύνσεις της Ε.Ε., η απελευθέρωση της αγοράς, το χρηματιστήριο ενέργειας, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι «δεσμεύσεις της ΕΕ, που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, σε βάρος των λαών της Ευρώπης».

«Για αυτό ετοιμάζονται για περικοπές στην ενεργειακή κατανάλωση των νοικοκυριών, ενώ φορτώνουν τους λαούς με νέα δάνεια για να δώσουν κάποιες επιδοτήσεις», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στηρίζουν αυτές τις επιλογές, που υλοποιήθηκαν προτού αρχίσουν τα ρώσικα αντίμετρα με το κλείσιμο των αγωγών».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ παρουσίασε δεκαπέντε θέσεις του κόμματος για έξοδο από την κρίση και την ακρίβεια, «απαντήσεις στα σημερινά αδιέξοδα», όπως είπε:

– Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις ρήτρες αναπροσαρμογής.

Απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία, που τελικά τις πληρώνει ο λαός, ενώ τμήματα του κεφαλαίου θησαυρίζουν από τη µεταφορά του πανάκριβου αµερικανικού LNG.

– Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

– Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.

– Κατάργηση της χρέωσης του χαρατσιού των ΑΠΕ στους λογαριασμούς ρεύματος.

– Καµία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς.

– Διαγραφή χρεών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.

-Αύξηση του κατώτατου μισθού, σύμφωνα με την προτάσεις εργατικών σωματείων, για τη νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας.

– Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για το Δημόσιο, με επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Αυξήσεις στις συντάξεις.

– Επίδομα ανεργίας στο ύψος του 80% του κατώτατου μισθού για όλους τους ανέργους.

– Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. ψωµί, γάλα, άλευρα, έλαια), ένδυσης κ.ο.κ.

– Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

– Επιδότηση ενοικίου για λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα λαϊκά νοικοκυριά και του Τέλους Επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook