Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της ΝΔ με 7,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Κατά μιάμιση μονάδα διευρύνθηκε το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ , σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO που δημοσιεύεται στα «Παραπολιτικά» .
Όπως δείχνει η νέα δημοσκόπηση της GPO η ΝΔ ανακτά το χαμένο έδαφος σε σχέση με το προηγούμενο γκάλοπ πριν από ένα μήνα.
Στο ερώτημα «ποιον θα ψηφίζατε αν είχαμε βουλευτικές εκλογές την Κυριακή», 32,5% των ερωτηθέντων απαντούν ότι επιλέγουν το κόμμα της ΝΔ. Το 24,7% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση απαντούν ότι θα ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6%, η «Ελληνική Λύση» με 4%, το ΜΕΡΑ25 με 2,1%, οι «Έλληνες για την Πατρίδα» με 1,7% και η «Εθνική Δημιουργία» με 1,5%. Το 3,9% απαντούν ότι θα ψήφιζαν «άλλο» κόμμα, το 1,2% επιλέγουν λευκό ή άκυρο και το 1,9% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν.
1,5 μονάδα αυξήθηκε το προβάδισμα της ΝΔ σε λιγότερο από ένα μήνα
Σε προηγούμενη δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύθηκε στα «Νέα Σαββατοκύριακο» στις 27 Αυγούστου, δηλαδή προτού καν συμπληρωθεί ένας μήνας, η ΝΔ είχε ποσοστό 31,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,1%. Τρίτο κόμμα ήταν το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ακολουθούσαν ΚΚΕ με 5,7%, «Ελληνική Λύση» με 4,8% και ΜΕΡΑ25 με 2,1%.
Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση -της ίδιας εταιρείας που διενήργησε και το σημερινό γκάλοπ στα «Παραπολιτικά»- έδειχνε τις τάσεις στο ερώτημα της πρόθεσης ψήφου αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών και της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις 27 Αυγούστου, η ΝΔ φαίνεται να έχει ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Το ποσοστό που δίνουν οι πολίτες στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αυξήθηκε στο 32,5% από 31,4%. Την ίδια περίοδο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να μειώνεται ελαφρώς από το 25,1% στο 24,7%.
Ολες οι Ειδήσεις
- Back2Μπακ: Η πιο δυνατή αθλητική παρέα επιστρέφει στις 17 Αυγούστου μέσα από το ACTION 24 και το YouTube του Athletiko
- Μελίνα Νικολαΐδη: Τις τελευταίες ημέρες έχουν αναπαραχθεί αναληθή δημοσιεύματα για την προσωπική μου ζωή, έχω ήδη κινηθεί νομικά
- Θυελλώδεις άνεμοι – Απαγορευτικό από Ραφήνα και Λαύριο, ακυρώθηκαν δρομολόγια από Πειραιά – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιών- Red Code σε τρείς Περιφέρειες
- Αντερλεχτ – ΠΑΟΚ 3-2: Κατώτερος της περίστασης και… ρέστα Ευρώπης μέσω Μπραν!
- Προσήχθη ο οδηγός του βυτιοφόρου που έκανε την επικίνδυνη προσπέραση – «Αν είχα αυτοκίνητο δεν θα μπορούσα να το αποφύγω», λέει ο μοτοσικλετιστής
- Σάκης Τανιμανίδης – Χριστίνα Μπόμπα: Ταξίδι στο εξωτερικό με τις δίδυμες κόρες τους – «Φέτος πάμε μακριά» -Βίντεο
- Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στη Σίβηρη Χαλκιδικής: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί – Απεγκλωβισμοί μέσω θαλάσσης – Φόβοι για αναζωπυρώσεις (βίντεο)
- Σίσσυ Χρηστίδου: Ο γιος της έγινε 18 ετών και μας δείχνει πρώτη φορά το πρόσωπό του – «Καλωσήρθες στην ενηλικίωση»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook