Ακραία επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε από το βήμα του ΟΗΕ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας τη χώρα μας για εγκλήματα πολέμου και βίαιες επαναπροωθήσεις από το ελληνικό λιμενικό.

Από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε ότι η Ελλάδα κάνει παράνομα push backs, μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων και βυθίζει τα σκάφη των μεταναστών.

«Δεν θέλουμε να βλέπουμε πτώματα μωρών στα νερά του Αιγαίου», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να αναγκάσει την Ελλάδα να σταματήσει αυτά τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας».

Ο Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, να ξεβράζονται στις ακτές μας», ενώ έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι την προηγούμενη εβδομάδα ένα μωρό 9 μηνών και ένα παιδί 4 ετών έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο Ερντογάν έφερε μαζί του και φωτογραφίες με νεκρά παιδιά και τις παρουσίασε ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Ελλάδας στη θάλασσα.

Είναι η ώρα για την ΕΕ και τον ΟΗΕ να πουν stop σε τέτοια εγκλήματα, που είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ερντογάν ζήτησε  την αναγνώριση του Ψευδοκράτους  καλώντας ε τη διεθνή κοινότητα να βάλει τέλος «στις διώξεις των Τουρκοκυπρίων και να αναγνωρίσει επίσημα την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου το συντομότερο δυνατό”, όπως είπε.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ξαναμιλήσει για «τουρκική μειονότητα» στην Ελλάδα με δικαιώματα που δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook