Άμεση ήταν η αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας απέναντι σε όσα ισχυρίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του ΟΗΕ.

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αμέσως μετά την προκλητική ομιλία του Τούρκου προέδρου στον ΟΗΕ.

Ο Νίκος Δένδιας από την Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος έδειξε φωτογραφίες νεκρών βρεφών, ισχυριζόμενος ότι είναι το αποτέλεσμα βίαιων επαναπροωθήσεων απο το ελληνικό Λιμενικό, επέκρινε την Τουρκία ότι εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό και ότι χρησιμοποιεί ψευδή στοιχεία, τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Δένδια :

«Οι τοποθετήσεις της Τουρκίας κάθε φορά διευρύνουν τα πλαίσια τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρώπινη λογική. Η χώρα η οποία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό, θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές έρχεται να κατηγορήσει την Ελλάδα ακόμη και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας χρησιμοποιώντας μάλιστα ψευδή στοιχεία τα οποία έχουν απαντηθεί εδώ και δέκα ημέρες.

Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο, η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli, η χώρα η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Η χώρα η οποία κατέχει εδάφη ξένων χωρών μεταξύ των οποίων εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας έρχεται να μιλήσει για συνθήκες ασφάλειας και συνεννόησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που έχουμε να απαντήσουμε είναι ότι καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και να επανέλθει το συντομότερο τουλάχιστον στο χώρο της λογικής. Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί της τουρκικής πλευράς έχουν ακουστεί και απαντηθεί πολλές φορές. Καταρχήν η Ελλάδα είναι μία ευρωπαϊκή χώρα η οποία σέβεται απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα και βεβαίως τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Άλλωστε αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα μεγαλώνει διευρύνεται και ευημερεί. Θα ήταν καλό η Τουρκία να απαντήσει τι συνέβη στην Ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και πως η ακμάζουσα άνω των 100.000 κάποτε μειονότητα τώρα έχει περιοριστεί σε λιγότερο από πέντε χιλιάδες ανθρώπους. ‘Η όπως κάποτε λεγόταν: η Τουρκία δεν δικαιούται δια να ομιλεί».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook