Από τον Έλληνα πρωθυπουργό εξαρτάται μια πιθανή συνάντησή με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν είπε σε συνέντευξή του σήμερα ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει συνάντηση στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο Ιμπραχίμ  Καλίν.

Υπενθυμίζουμε ότι στη Νέα Σύνοδο Κορυφής ΕΕ+, στην οποία έχει προσκληθεί και η Τουρκία, είχε αναφερθεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στη ΔΕΘ. “Είμαι έτοιμος να τον συναντήσω και εκείνος δεν επιθυμεί να με δει. Εκτιμώ ότι θα συναντηθούμε και πάλι. Υπάρχουν ευκαιρίες τους επόμενους μήνες, στην Πράγα, η συνεδρίαση της ΕΠΚ που θα είναι η Τουρκία. Aλλά, θα πρέπει να ξέρει ότι σε ευρωπαϊκό φόρουμ προφανώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ελληνική επιχειρηματολογία και θα κληθεί να απαντήσει αν αυτή η ακρότητα συνάδει με μια χώρα που θέλει σχέσεις με Ευρώπη”, είχε αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

Επίσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο Council on Foreign Relations στις ΗΠΑ, σήμερα αναφερόμενος στο «Μητσοτάκης γιοκ» που είπε πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος, σημείωσε με έμφαση ότι ο ίδιος είναι «πάντα ανοιχτός να λύσει τα πρόβληματα με διάλογο».

«Ο κ. Ερντογάν δεν θέλει να μου μιλήσει. Το έχω ξανακούσει και καταλήξαμε να μιλάμε. Θα συνεχίσω να επιμένω ότι υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κανόνων για την επίλυση διαφορών, το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θιάλασσας. Αλλά δεν λύνει τις διαφορές με επιθετική συμπεριφορά και την επαναφορά αυτοκρατορικών φαντασιώσεων, αλλά και την εμπρηστική ρητορική» ανέφερε συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook