Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική του ομιλία στο υπουργικό συμβούλιο αναφέρθηκε στην ένταση και τη ρητορική επιθετικότητα που κλιμακώνει η Τουρκία.

«Μια κουβέντα μόνο για τα εθνικά θέματα, ό,τι είχε να πει η Ελλάδα το είπε στον ΟΗΕ τόσο για τις κόκκινες γραμμές της όσο και για την φιλική της διάθεση απέναντι στον τουρκικό λαό. Η άλλη πλευρά μπορεί να επαναλαμβάνει τα ψέμματα, αλλά έχει μείνει μόνη» τόνισε ο πρωθυπυργός και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα μένει με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση στις θέσεις της, είπε ο Κυριάκος Μητοστάκης.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, είναι καιρός να ασχοληθούν και οι άλλοι με την φτώχεια. Αντί για τις πύρηνες λέξεις να επιλέξουν τις ουσιαστικές πράξεις και τον διάλογο, γιατί απέναντι τους έχουν όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τα ενεργειακά ο πρωθυπουργός είπε ότι κανείς εθνικός προϋπολογισμός δεν είναι σε θέση να καλύψει το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

Εισήγηση από τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και ‘Ακη Σκέρτσο σχετικά με το Ενοποιημένο Προσχέδιο Δράσης της κυβέρνησης για το 2023 – Σχέδια δράσης των υπουργείων.

Εισήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη για τον Προγραμματισμό Ανθρώπινου Δυναμικού για το 2023.

Παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό, Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Θεσμικό πλαίσιο διαχείρισης των δεσμευμένων και δημευμένων περιουσιακών στοιχείων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, β) Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας.

Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό, Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για την ίδρυση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Ογκολογικό Κέντρο Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ».

Εισήγηση από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη για την επιλογή προέδρου και συμβούλων της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Εισήγηση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή για την υπαγωγή αναγκαστικών απαλλοτριώσεων ακινήτων στην παρ. 1 του άρθρου 7Α του Κώδικα Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων για την εκτέλεση έργων γενικότερης σημασίας για την οικονομία της χώρας.

Ενημέρωση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Οικονόμου για το Ψηφιακό Κέντρο Ενημέρωσης.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Κρήτη για να λάβει μέρος και να μιλήσει στις 19:00 στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Study Days του EPP Group) που θα πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο Ηρακλείου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook